Maybe you need a change of view

Publicerat av Jennie Börs den 27 December 2013 kl. 21:33 i Tankar & åsikter
Någonting som jag tycker är väldigt viktigt är att variera sig ridmässigt. Jag tror inte att det är bra att sitta och rida runt på samma häst varje dag år in och år ut, i alla fall inte om du vill utvecklas och komma framåt i din ridning. Tyvärr tror jag att det är väldigt enkelt att fastna i det där mönstret för den som bara har en enda häst. Det är svårt att hitta den där variationen och allra helst är det bäst om komplimenthästen(hästarna) är en motsats mot sin egna häst.

Jag skulle gärna stå med två hästar just för att få en större variationsbredd i min ridning. Tyvärr har jag själv insett att det aldrig skulle vara hållbart, då är heller inte ekonomin den största haken. Jag vill verkligen lägga ner hela min själ i en häst och det räcker gott och väl för mig att ha en häst, jag lägger därför hellre allt krut på en häst. Två hästar i stallet skulle orsaka onödig stress för mig för att jag skulle känna att jag var tvungen att prioritera bort någon eller något. Jag har istället turen att jag och min syster "delar" ponnyer, för vi äger trots allt halva ponnysarna var även om Miro blivit mer min och Jumanji mer Johannas. Vi brukar lånbytas ponnyer lite då och då vilket alltid är skoj, Miro och Jumanji är nämligen väldigt olika ridmässigt. 

Jumanji och jag förra hösten.
 
Utöver att jag rider Jumanji lite till och från har jag även min ridlektion varje vecka. Jag har valt att rida skolhäst under mina lektioner till största del för att få variationsbredd i min ridning. Det ger mig dessutom inte speciellt mycket att rida lektion på Miro, då skulle jag lika gärna kunna sluta rida lektion och istället satsa på träningar istället. Jag tycker om att rida skolhästarna, jag upplever de inte alls som tråkiga vilket brukar vara benämningar för just hästar i ridskoleverksamhet. På klubben finns det hästar av alla dess slag, det finns hästar för de flesta. För mig spelar det däremot ingen roll egentligen vem jag rider, även om de finns vissa jag rider hellre än andra. Jag gnäller däremot aldrig över vem jag får rida och ger alltid alla hästar en ärlig chans, bland det värsta jag vet är att höra meningar i likhet med: "Jag vill inte rida den för den gör si och så". Alla hästar lär dig något, se det från det positiva sidan istället. Sedan finns det givetvis undantag, även jag har sagt att jag inte vill en del hästar men då har det snarare handlat om att jag varit rädd för hästen i fråga. Jag är en väldigt feg ryttare.

Under det senaste året har jag framför allt fått rida på ridskolans storhästar, vilket har varit bra för att få en större inblick i storhästridandet. Jag kan däremot sakna att få rida runt på ridskoleponnyerna, jag har i alla fall fått ridit en del på Helios. Det roliga är att det i stort sätt alltid går bra att variera mellan de olika hästarna, jag lyckas oftast med att uppnå ett slutresultat som jag är nöjd med. Överlag skulle jag vilja säga att jag kan rida många olika typer av hästar och ändå hitta knapparna. Många gånger känns det som jag rider andra hästar bättre än Miro, kanske för att kraven är mindre men jag tror även att Miro hjälpt mig mycket på vägen.
 
Jag och Felicias häst Chino i somras.

Jag tycker det är viktigt att variera sin ridning. Det finns alltid någonting nytt att lära sig och framför allt: ju fler olika hästar du rider desto fler redskap samlar du på dig. Jag är stensäker på att jag tagit med mig saker från andra hästar till min Miro-ridning samtidigt som jag haft stor nytta av det jag lärt mig av Miro på andra hästar. Jag tycker om att rida andra hästar än Miro även om han är den som jag tycker bäst om att rida, men det är bra att vidga sina vyer och inte snöa in sig på ett och samma mönster.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback