Changing colour

Publicerat av Jennie Börs den 21 December 2013 kl. 15:17 i Vardag
Idag var har Miro blivit klippt för andra gången i år, minst sagt välbehövligt. Pälsen var så pass utväxt att det var svårt att urskilja linjerna vid både huvudet och frambenen, han har dessutom blivit ganska svettig nu på slutet när vi tränat ordentligt.

Vi klippte om honom enligt de gamla linjerna och undvek även manen den här gången (vi fick med några millimeter man förra gången, som tur är syns det  inte så mycket!). Igår badade jag halva honom, blötte bara ner och schamponerade det som skulle klippas eftersom jag inte ville blöta ner honom onödigt mycket. Även om det är plusgrader ute och det är varmt i stallet kändes det onödigt att blöta ner hela honom, även om han skulle behöva dn rejäl tvätt. Det får bli till våren istället.

Det tråkiga med att klippa är att han blir så grå. Efter första klippningen blir han nästan svart men efter andra blir han grå/beigeskimrande, det förstnämnda är  finast. Blank som tusan blir han i alla fall, kanske inte så konstigt med tanke på hur blank han är naturligt i pälsen.


Det var skönt att kunna rida utan att han blev det minsta blöt och jag tror att även Miro tyckte det var skönt att bli av med lite päls. Han var lika snäll att klippa som alltid, det enda som tryter lite är tålamodet så då måste man puttas lite och försöka äta upp saker som kommer i närheten.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback