San Remo - 3 april 2013

Publicerat av Jennie Börs den 03 April 2013 kl. 23:25 i Ridpass - Andra hästar
Jag och San Remo har blivit ett litet par tror jag allt, fick rida honom även idag! Inget mig emot dock, den här hästen har verkligen många sidor som jag gillar och han har allt blivit en favorit även om inte allt faller mig helt i synvinklar. Dressyr med tema halter och ryggningar stod på schemat.

I framridningen skrittade och travade vi först igång lite längs fyrkantsspåret, med fokus på tempo, sits, rakriktning och böjning. San Remo travade som vanligt på för glatta livet framåt men där kommer allt mina magmuskler till användning kan jag säga, för det mesta lyckas jag hålla honom i ett bra tempo även om han försöker och även lyckas springa iväg lite då och då. Efter lite trav på fyrkantsspåret gick vi in på volterna och fortsatte jobba vidare med oss själva och hästarna på böjt spår.

Fick en bra känsla även runt på volten i traven. Galopperade även åt båda hållen på volterna, faktiskt första gången jag galopperar på honom. Det fungerade fint, han rullade på i en härlig rytm men även här fick jag sitta emot en hel del för att det inte skulle gå för fort. Vi gjorde även några framdelsvändingar mellan galopperna, där märktes det tydligt att han utvecklats sedan första gången jag red honom.

Efter lite skrittpaus började vi jobba med halter från trav. Mellan halterna jobbade jag nedsuttet och fick en härlig känsla, även halterna blev bra även om han gärna ville köra in rumpan lite innanför själva spåret. Senare gjorde vi istället halterna från skritt och gjorde ryggningar ur det, något som San Remo ännu inte lärt sig helt. Han gjorde det dock bra trots allt, han är så oerhört klok den här hästen och vill verkligen göra rätt så bara man visar honom försiktigt gör han sin bästa.

Avslutade sedan med att trava av längs frykantsspåret, där gjorde jag lite tempoväxlingar som fungerade fin fint. Vi kunde reglera lite framåt utan att det bara bar iväg och sedan enkelt hitta tillbaka igen.

Jag är nöjd med lektionen, finns inte mycket att klaga på här inte. Bra känsla passet igenom, fint flyt och allting bara stämmer känns det som. Jag är nog allt lite småkär i den här hästen, hihi!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback