Miro - 5 aprill 2013

Publicerat av Jennie Börs den 05 April 2013 kl. 20:17 i Ridpass - Miro
Vi tog ett jogging- och "känna igenom"-pass i ridhuset, red i hoppsadeln för första gången på nästan en vecka.

Började med att skritta honom lite för hand och sedan även lite uppsuttet innan vi satte igång. Började trava och kände lite på honom längs fyrkantsspåret med samma tänk som vanligt och det fungerade bra, han hittade framåtläget och tog skänkeln bra. Galopperade sedan lite, mesta dels på volt med fokus på att han verkligen skulle forma sig runt högerskänkeln (i båda varven, han går emot den mer än vänsterskänkeln) vilket fungerade finfint. Han kändes väldigt fin i det arbetet. Provade även att rida den förvända linjen i LA:1 för att checka av, inga problem som helst!

Tog sedan lite mer travarbete, kände dels igenom honom på volt men även en hel del på fyrkantsspåret, gjorde någon skänkelvikning på hörnlinjen dessutom. Fram tills hit fungerade allt bra, sedan skulle jag avsluta med att checka av lite övergångar. Där tappade Miro mycket, gick emot högerskänkeln och gjorde tappade bjudningen. Fick väl ordning på det helt okej i alla fall, men ville inte nöta för mycket heller.

Första delen av passet är jag nöjd med, sedan var övergångsbiten mot slutet inte den bästa. Nästa gång lägger jag in det tidigare i passet, det är bara att lära sig av sina misstag.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback