Miro - 3 april 2013

Publicerat av Jennie Börs den 03 April 2013 kl. 17:42 i Ridpass - Miro
Även idag har vi tränat dressyr för Pernilla hemma i ridhuset, det gäller att passa på nu när det är lov och den lilla extra tiden finns!

Red fram individuellt som alltid, jobbade först lite enkelt runt fyrkantsspåret med fokus på böjning och rakriktning i trav. La sedan även in lite övergångar mellan skritt och trav med jämna mellanrum för att checka av det och avslutade sedan med lite trav på volten och lite galopp på fyrkantsspåret innan han fick sakta av och pusta lite i skritt innan träningen drog igång.

Började sedan med att trava nedsuttet några varv runt fyrkantsspåret innan vi gick in och jobbade på en volt, hela tiden fokus på att han skulle spåra och runda sig ordentligt runt skänkeln. Det är verkligen mycket att hålla reda på när vi rider på volten, allting ska ske i rätt ordning och vid rätt tidpunkt eftersom han är så förbaskat snabb på att ändra sin plan när jag kommer åt honom. Men skam den som ger sig, det är bara att hålla full fokus så fungerar det utmärkt! Volten minskades ner till 10m och där låg vi några varv åt ena hållet innan vi bytte om volt red åt andra varvet. Varierade lite så några gånger dessutom.

Tog sedan lite galopp, fick börja med att fatta på en volt och känna att han verkligen tog alla hjälper innan vi gick ut på fyrkantsspåret och red halvt igenom och ut i förvänd. Fokusen låg på att jag skulle ta det lugnt och okomplicerat i halvt igenom eftersom jag gärna stressar iväg. Fungerade helt utan krångel, Miro blev lite väl laddad i den förvända bara ocg drog satan men vi tog oss genom några hörn utan problem också.

Red även några skänkelvikningar för vänsterskänkeln, hittade inte helt flytet i dem men blev bra lite här och där. Fick dessutom med mig högersidan ordentligt och det var till största delen det som var det viktigaste idag och att jag red genom rätt hjälper.

Avslutade sedan med ytterligare lite galopp på volten och fyrkantsspåret, sedan travade vi lite mer på mindre volter där vi även bytte om volt. Avslutade slutligen med lite lättridning i traven.

Jag är nöjd även med dagens träning, även om det bitvis känns lite hejsanhoppsan. Men sedan kommer de där glimtarna när jag verkligen förstår att det är värt allt slit och arbete. Det är mycket att hålla reda på, det är det verkligen men jag har verkligen börjat hittat in i allting. Jag vet hur jag ska sitta, hur jag ska korrigera och hur jag ska göra: så det är bara att vara hård mot sig själv och göra rätt. Bara att ge både mig och Miro varsin klapp för att vi varit duktiga idag. ;)

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback