Miro - 25 april 2013

Publicerat av Jennie Börs den 25 April 2013 kl. 21:30 i Ridpass - Miro
Idag tog jag och Miro oss ett dressypass ute på ridbanan. Ställde upp fyra hinderstöd som vändningspunkter för en volt för att då tydliga punkter att rida efter.

Började med att trava fram runt hela banan efter jag skrittat fram, fokuserade på att han skulle vara rak och svara både framåt och tillbaka. Följande fungerade bra, Miro kändes fin och kunde variera tempot utan att bli springig. Gjorde sedan samma sak i galoppen, Miro sprack nästan av lycka när han fick galoppera jättefort! Inte helt lätt att hänga med alla gånger kan jag säga, men roligt är det.

Jag började sedan arbetet på volten, började med att skritta runt för självklart tittade han lite på hinderstöden. Började sedan trava och ganska på en gång började jag göra en skrittövergång vid vartannat hinderstöd. Övergångarna blev bra, vi lyckades hitta läget där han jobbar ordentligt in i övergången och sedan även hittar en bra trav igen. När jag fått till det övergick jag till lättridning och red lite mellantrav med jämna mellanrum, även det fungerade bra så då bytte vi varv och gjorde samma saker åt andra hållet. Låg många varv på volten åt vardera håll.

Började sedan med lite mer galopparbete, började med att checka av att gas och broms fungerade genom tempoväxlingar och sedan övergick vi till att rida övergångar mellan galopp och trav. Även dessa övergångar fungerade fint. Gjorde samma sak åt båda hållen. Jag travade sedan av i lite krusiduller på ridbanan, Miro kändes fin!

Jag är nöjd med passet! Miro kändes fin, det kändes som vi fick med oss bakbenen ordentligt. Han var inte så störd på flygfän idag, vet inte om det var för att det blåste idag, men det var i alla fall skönt att huvudet var still. Har inte så mycket att klaga på idag även om saker givetvis kan bli bättre, men allting var helt klart godkänt!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback