Miro - 20 april 2013

Publicerat av Jennie Börs den 20 April 2013 kl. 22:43 i Ridpass - Miro
Idag fick vi äntligen ta premiärturen på ridbanan, som jag längtat efter den här dagen! Joggingpass stod på schemat, med fokus på att bara känna av att basicsaker fungerade.

Efter att ha skrittat fram både för hand och uppsuttet började jag trava runt lite, kan erkänna att jag till en början kände mig vilsen för att jag hade så stort område att röra mig på. Miro tyckte det var helskoj och låg på framåt men lyssnade ändå inte ärligt för skänkeln, vi jobbade därför lite med att han verkligen skulle ta den och komma fram till handen då han helst ville springa och böja på nacken. När jag fått en hyfsad känsla i traven galopperade vi lite eftersom jag tänkte att det skulle få honom mer fokuserad, vilket även stämde.

Travade och galopperade sedan runt lite på fyrkantsspår och volter. Jobbade hela tiden med att han skulle ta och följa skänkeln ordentligt samtidigt som tempot varierade. I galoppen kändes han väldigt reglerbar både framåt och tillbaka trots att han helst av allt ville galoppera fullt ös, i traven var det lite svårare att verkligen variera honom. Avslutade i alla fall med en bra känsla i alla gångarter.

Jag är nöjd av passet. Miros fokusering var inte 100%, finns så mycket mer att titta runt på utomhus. Han skötte sig ändå bra utan att fjanta sig för saker, han tittade bara till ordentligt enstaka gång men gjorde ingen större affär av det. Känsligheten för flygfän satt tyvärr kvar från i höstas, han började på en gång gå och rycka till med huvudet till och från. Lilla ponnyhästen...


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback