Miro - 19 april 2013

Publicerat av Jennie Börs den 19 April 2013 kl. 23:03 i Ridpass - Miro
Idag var det kvällsdressyr i ridhuset som gällde, red lite senare än planerat för att få ha ridhuset för mig själv. Alltid enklare att vara ensam när man ska testa programlinjer!

Började med att skritta fram både för hand och uppsuttet innan jag började känna på honom längs fyrkantsspåret i trav. När jag fått en bra känsla där åt båda hållen gick jag in på mittvolten först i skritt och började sedan trava. Jobbade med att han verkligen skulle runda sig runt skänkeln och inte försöka slingra sig ur ramen vilket jag tyckte att jag kom åt bra idag, även när jag gick in och minskade ner volten. Inga åsikter om böjning i högervarvet idag, skönt det, även om jag nu känner att jag vet precis hur jag ska bemöta det känns det alltid extra bra om det finns någon på backen som kan stötta när han väl börjar.

I galoppen höll jag mig också på mittvolten, började med att galoppera fram i ett friskt tempo innan jag successivt satte ihop honom lite i taget. Fungerade bra att sätta ihop honom, han fortsatte att jobba på bra utan att ifrågasätta. När jag fått koll på allt red jag några övergångar mellan skritt och galopp, fick till flertalet bra. Han höll sig i chackt mellan fattningarna ganska bra idag faktiskt!

Efter det arbetet kände jag att vi var redo för lite programdelar, så jag red delar ur det nya lagtävlansprogrammets galopprogram. Jobbade med att hitta lugnet i min egen ridning, inte stressa iväg i de förvända delarna utan bara lugn ta det bit för bit. Jag vågar inte sätta honom helt i samlad galopp ännu, i dagens läge är det viktigare att hitta linjerna enligt mitt tycket (sedan går det ju inte att brassa iväg i världens fart, men vi rider fortfarande inte så samlat som det faktiskt går). De förvända linjerna fungerade bra, finns saker som kan utvecklas men vi tog oss igenom det utan omslag, missförstånd eller liknande. Tränade även på uppvändningen på medellinjen med galopp - skritt - galoppdelen, där blev han väldigt taggad men då fick han helt enkelt bara skritta vidare ut på fyrkantsspåret tills han kunde slappna av i skritten. Fick till en bra del som helt klart vore godkänd under bedömningen, men många gånger fick jag ta extra tid på mig. Han blev väldigt på i det här arbetet, därför valde jag att ge mig när jag fått en bra känsla. Avslutade sedan med att trava av honom på mittvolten, bara lägga ner formen och låta honom varva ner lite.

Jag är nöjd med passet! Det hade flera toppar men samtidigt några dalar. Framridningen var bra, hittade ett bra upplägg där jag kände att han jobbade med mig och lyssnade bra på mina hjälper. Fick sedan till flera linjer som jag känner mig nöjd med. Finns en del att utveckla med vidare träning, självklart, men det här är bara en början! Valde att inte arbeta honom så mycket i traven idag, la istället fokus på galoppen då jag känner mig osäkrast i den. Han blev dessutom väldigt upprörd i slutet av galopparbetet (jobbigt när man inte får galoppera när man själv vill vet ni...) och jag ville helt enkelt inte bråka för mycket med honom, han började dessutom kännas lite trött. Men i det stora hela är jag nöjd!

Körde svart outfit med rosa touch idag! Det är ju viktigt att vara fin en fredagskväll när enbart jag och Johanna är i stallet ver ni, haha.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback