Miro - 15 april 2013

Publicerat av Jennie Börs den 15 April 2013 kl. 21:29 i Ridpass - Miro
Idag har vi varit ut till Hedenslund för dressyrträning för Pernilla. Var några veckor sedan sist eftersom jag tränade hemma i Säter under lovet och förra veckan tränade jag för Göran istället.

I den individuella framridningen fick jag inte till någon vidare känsla faktiskt. Miro var lite småarg, han ville inte riktigt komma till ro och arbeta avslappnat. Istället ville han springa på för allt vad benen bar samtidigt som han gick och ryckte i vänstertygeln, vilket i och för sig är positivt med tanke på att han ryckt i höger förut.

När träningen sedan drog igång fick jag börja med att trava runt på fyrkantsspåret och göra två bågar in från ena långsidan medan vi red skänkelvikning längs den andra. Miro fortsatte att sura lite men det blev bara bättre och bättre. Skänkelvikning längs en hel 60m långsida tog emot lite för honom men han gjorde det ändå bra. Gick sedan in och arbetade lite på volten. Red på stora volten med fick även minska den. Arbetade även i galopp på den mindre volten, något som inte var helt lätt idag då Miro gärna ville bli banan och köra iväg yttersidan. Det blev i alla fall bättre och bättre!

Bytte sedan varv till höger, gjorde skänkelvikning längs långsidan och arbetade även här på volten i trav. Idag kom attityden fram igen när vi skulle böjda höger och han började göra vändningar ut till vänster. Han lyckades dock inte så jättebra så efter ett x antal vändningar gav han sig. Kunde sedan rida på volten i mer böjning utan protester och även byta om volter utan problem. Miro fick mycket tryck i sig och sög tag i bettet även om fortfarande försökte smita iväg med högersidan, men det gick att korrigera. Fick fortsätta rida lite längs fyrkantsspåret och där var känslan i handen verkligen bra, sedan fick jag rama in honom en hel del för att högerbak skulle falla helt på sin plats. Men känslan var i övrigt bra!

Arbetade sedan lite med galoppen. Fick fatta rätvänd galopp och sedan rida fyra serpentiner över medellinjen med bibehållen förvänd i bågarna. Fokusen låg på att jag skulle rida lugnt, jag blir gärna lite stressad i min ridning för att jag vill få det gjort vilket leder till att det blir lite galet ibland. Första gången blev jag stressad men sedan tog jag det lugnt, och då, ja vi tog oss igenom bågarna utan problem. Bågarna blev kanske inte världens mest graciösa, men vi behöll rätt galopp och jag var lugn i min ridning. Fick efter sista bågen fortsätta runt några varv längs fyrkantsspåret i förvänd galopp vilket fungerade bra.

Avslutade sedan med ytterligare lite trav. I avtravningen fick jag rida några diagonaler som låg från kortsidans bokstav ner till näst sista bokstaven på långsidan i ökad steglängd. Följande för att även få variera upp tempot ordentligt eftersom vi fått jobba mycket med att få honom lugn i traven från början.

Jag är nöjd med träningen. Tror det var något extra med högerbak idag då jag kände av det lite extra, men inget allvarigt eller konstigt, bara dagsformen helt enkelt. Det mest positiva med allt var det sug jag fick i handen och att jag verkligen genom hela passet fick jobba med att få riktigt långa ben. Finns många delar att ta med sig från träningen!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback