Miro - 10 april 2013

Publicerat av Jennie Börs den 10 April 2013 kl. 20:02 i Ridpass - Miro
Idag var det dags för månadens Göranträning, tyvärr var inte jag som ryttare helt på topp den här gången heller. Jag har brottats med huvudvärk och yrsel hela dagen, det släppte i alla fall lite tills innan träningen men sedan kom det tillbaka.

I den individuella framridningen hann jag inte rida fram helt som jag tänkt, vi fick oss i alla fall en ordentligt framskrittning. Vi hann sedan trava fram lite på en volt i högervarv innan det var dags att köra igång och då blev det att jag fick sätta ihop honom lite för fort, vilket gör att han istället för att bjuda i en bra takt springer iväg i världens fart.

Började träningen med att rida lite hörnpasseringar, fick även vända över ridbanan med jämna mellanrum för att få in några extra. Efter en stund la vi in lite volter i hörnen utöver hörnpasseringarna för att få in lite mer böjning. På de raka spåren skulle han givetvis vara rak. Övergick sedan till lite galopparbete, jobbade först lite med tempot, rakriktningen och böjningen innan vi red lite förvänd galopp. Fick rida linjen som i LA:1 och sedan fortsätta runt fyrkantsspåret. Miro blev väldigt på vilket gjorde att han blev lite hastig men jag tycker ändå att vi fick till det helt klart godkänt!

Efter galoppen började vi istället med att rida skänkelvikningar som i LA:1. Idag fick jag verkligen rida massor av skänkelvikningar för vadera skänkel, med stor fokus på att han verkligen inte skulle sticka iväg med varken någon bog eller något bakben. Fick jobba mycket med att motställa honom för att sedan successivt rätställa honom. Fick till flertalet bra skänkelvikningar, men även flera som inte var något att hurra över.

Jobbade sedan med lite trav-haltövergångar på medellinjen, fick till flertalet bra halter som jag gott kunde ta med mig. När vi jobbat vidare med det red vi istället skritt-galoppövergångar, inte helt lätt på en laddad ponny men det gick. Miro ville gärna takta iväg och så, väldigt bra att han vill framåt själv men min fokusering räckte inte helt för att hantera det idag. Fick till en del bra fattningar i alla fall där han väntade och var bra på signal, fick även till en del bra avbrott.

Avslutade sedan med att trava av honom på volten och lägga ner honom lite i formen igen. Hittade en bra känsla av att jag verkligen fick honom runt högerskänkeln där.

Jag är nöjd med träningen, trots att jag kände att jag inte kunde prestera på topp. Blev lite kontraster mot vad jag och Pernilla jobbat med vilket jag även förväntat mig. Miro kändes fin och bitvis gav han mig små extra ljusglimtar.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback