Falu Ridklubb: 13 april 2013

Publicerat av Jennie Börs den 13 April 2013 kl. 22:09 i Tävling
Det här med att ha en så pass sen starttid som tjugo över fyra i första klassen har aldrig hänt mig tidigare, jag har aldrig startat så sent som klockan sju på kvällen heller för den delen. Två erfarenheter rikare på den fronten blev jag helt enkelt under dagens tävling!

LB:1
Framridning: Framridningsunderlaget var inte det absolut bästa, en stor vattenböl längs ena långsidan som övergick i gegga men en del av banan var faktiskt ganska fin i alla fall, sedan var det lite fryst med snö på ett ställe. Det gick i alla fall att rida fram på, första gången jag red utomhus på bana i år dessutom. Framridningen la jag upp som förra helgen, började med att värma i alla tre gångarter och bara checka av så att gas, broms, rakriktning och böjning fungerade på ett fyrkantsspår med lite volter. Det var svårt att få in volterna, men några fick jag till i alla fall.

När det fungerade jobbade jag med massor av övergångar mellan både skritt och trav och trav och galopp, både längs frykantsspåret och på en volt. Känslan var relativt bra, Miro stod emot lite men samtidigt tog han mina hjälper på ett bra sätt och kändes fin.

I collectingring: Så fort vi kom in i ridhuset kändes det som att Miro blev en annan häst, åt det positiva håller. Ute backade han av lite på grund av underlaget men inne i ridhuset kände han sig mycket säkrare. Visst blev han lite spänd och så, men jag red på med övergångar mellan varierande gångarter både på ett fyrkantsspår och volter. Trots att vi var två ryttare inne samtidigt kunde jag komma till ett bra arbete, vilket kändes bra!

På banan: Han var väldigt spänd nere vid domaren innan starsignalen, han ville helst inte gå förbi till en början. Jag red i alla fall lite i trav och galopp, vilket gjorde att han släppte det lite. När vi sedan började programmet började det bar med inridningen och halten, sedan ville han inte riktigt gå ut vid domaren. Vi kom i alla fall förbi om än spänt och fortsatte vidare, samma sak blev det när vi vände över ridbanan och red mot läktaren. Han ville inte alls och bröt nästan av. Därefter slutade de fjanterierna i alla fall och han gick förbi överallt utan att protestera, istället blev bara bjudningen lite sämre de gånger han tittade till lite extra. I stora drag flöt resten av programmet på bra, han gjorde vad jag bad honom om även om han var lite spänd. Han kunde även spänna av ordentligt i skritten idag, vilket givetvis var roligt!

Var inte helt nöjd efter ritten då jag önskat lite mer flyt där jag inte behövt parera så mycket som jag gjorde, men antagligen gjorde jag pareringarna bra i vilket fall. Ett jämt program med 6or och 7or i mestadels, enbart två 5or där han spände till som mest. Belönades även med en 8a och en 7,5a. Slutresultatet landade på 64,31% vilket även räckte till en fjärdeplacering! Så här i efterhand efter lite berarbetning var det inte så tokigt som jag själv tyckte från början.


LA:1
Framridning: La en del av framridningen ute där jag började med att checka av skritten ordentligt först genom mindre volter och andra böjda spår. Travade och galopperade sedan igång lite innan jag började rida igenom lite skänkelvikningar, förvända galopper och 10m volter. Fick till en bra känsla i allt utom volterna där vi inte riktigt fick till vägarna bra men han tog i alla fall hjälperna på ett bra sätt. Avslutade sedan med att känna igenom någon ryggning.

I collectingring: Även den här gången fick jag en bättre känsla ridmässigt eftersom han litade bättre på underlaget. Red lite samma tänk som till första klassen i övrigt vilket fungerade bra. Här hittade jag även en bra känsla 10m volterna igenom.

På banan: Red runt lite i både skritt, trav och galopp nere vid domaren innan startsignalen vilket gjorde att han släppte det mesta spända, även om det fortfarande fanns kvar i bakgrunden. Hittade idag ett jämnare flyt genom programmet jämfört med förra veckan, tyvärr hade vi missar i alla koeffisienter idag istället. I båda skänkelvikningarna tappade vi motorn vilket gjorde att flytet inte blev så bra medan vi fick ett retligt omslag precis innan avbrottet i första förvända när jag manade till honom lite när han började stå emot innan hörnet. I andra blev han spänd för en lucka i väggen. Ryggningen blev inte heller så bra idag och innan fattningarna laddar han som vanligt, men idag tog han det lite lugnare i alla fall.

På det som inte brister ligger betyget på mellan 6-7, sedan slinker det in små 5-5,5 där det är halvdant. De större missarna leder till 4or, men det känns trots allt bra att vi kan prestera ett relativt bra flyt genom programmet. Även i det här programmet red vi även ihop en 8a. Slutresultatet landade på 57,63% vilket jag helt klart är nöjd med. Idag hittade vi ett bättre flyt men tyvärr smiter det in små missar som drar ner, men det är trots allt bara början av säsongen också.


I det stora hela är jag nöjd med tävlngsdagen. Höjde oss ungefär en 2% i respektive klass vilket gör att det känns som att vi går i rätt riktning. Miro får dessutom beröm för sina kvalitéer vilket alltid är roligt att få bekräftat även om han inte alltid lyckas visa dem till fullo. Extra plus i kanten får Miro idag för sina frustningar, han frustade ordentligt i collectingring inför båda programmen vilket är bra för att vara honom. Efter LAn kom dessutom ytterligare massor av frustningar. Tyvärr blev det inga rosettbilder tagna eftersom jag inte hade Miro med mig in på prisutdelningen, men Johanna fick ganska så bra inställningar i programmen trots aoutinställningar!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback