Miro - 9 september 2012

Publicerat av Jennie Börs den 06 September 2012 kl. 22:41 i Ridpass - Miro
Idag spökade jag ut dressyrbanan lite, genom att ställa fram sex platsstolar och fyra block längs staketets kanter. Vid domarplatsen ställde jag en såndär vanlig grön parkbänk, som mamma sedan ställde upp en stol och en pall på. Helt plötsligt var det inte bara ett dressyrstaket på banan. Jag red dessutom fram lite på lilla banan först, innan jag gick upp på stora.

Nere på lilla banan foksuerade jag endast på rakriktningen på långsidorna och att han skulle forma sig ordentligt i hörnen. Jag red även samma tempoväxlingar som igår, sex steg framåt och sex steg arbetstrav. Miro kändes väldigt loss och fin i kroppen, gjorde tempoväxlingarna som ingenting. Övergick sedan till att rida lite samma sak i galopp, där la jag även in lite tagen bakdel.

När jag kände mig färdig gick jag upp på dressyrbanan. Började med att skritta runt den åt båda varven, Miro var lite småspänd och fundersamt men gjorde inget större väsen av sig. Travade sedan på en åttvolt framför "domaren", innan jag red lite skänkelvikningar under lättridning. I galoppen fortsatte jag till en början med att fokusera på att få ut honom i hörnen, men la även in 10m volter på mitten av varje långsida. Avslutade sedan i båda galopperna med ett halft igenom.

Jag hade bestämt mig för att rida igenom LA:1, det kändes viktigare än LB:1an eftersom jag ridit det oräknelika gånger nu. Red först igenom det en gång med spö i handen (tog det innan jag började rida igenom programmet) och det gjorde Miro lite orolig, rätt som det var for hela hästen åt vänster på medellinjen och han fick taktinslag. När han väl kunde slappna av ordentligt började jag i alla fall rida igenom programmet. Det fungerade ganska bra rakt igenom, men jag tror att spöet störde honom lite. Travprogrammet var helt okej, galopprogrammet satt dock bra!

Red igenom det ytterligare en gång, utan spö, och då fick jag ytterligare lite mer flyt i själva programmet. Det kändes verkligen som att det mesta satte, Miro hade en helt klart godkänd framåtbjudning och han lyssnade bra. Det enda han blir lite väl ivirg i är trav-galoppövergången eftersom han vet att det ska vara ny galopp kort därefter. Dagens mest positiva ur programsynvinkel var att jag verkligen red den förvända, istället för att bli lite stressad och haffla sig igenom linjen för att få den överstökad red jag istället vartenda litet steg bit för bit. Sista halten var dessutom helt klockren!

Avslutade med att trava av, då tändes dessutom lamporna på utebanan och vi fick träna på lite skuggor också. Miro var trots det avspänd och fin, duktig kille! Jag är nöjd med passet, Miro skötte sig ypperligt och jag gjorde vad jag skulle. Ingen stressridning och eftersom han hade en bra bjudning behövde jag "bara gunga med". Finns ingenting att klaga på, Miro var dessutom itålig trots att vi idag red ett ganska långt pass!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback