Miro - 27 september 2012

Publicerat av Jennie Börs den 27 September 2012 kl. 21:29 i Ridpass - Miro
Red ett lösgörande bass idag med fokus på den lägre formen. Började med att trava fram en stund åt båda varv, på ett fyrkantsspår. Miro ville gärna släppa högerbak och var inte så glad på mig när han inte fick lägga sig i innertygeln i högervarvet, han blir verkligen lite smågrinig när han inte får som han vill ibland.

Efter framtravningen tog jag lite galopp, rullade bara på i lättsits. Han fick därefter en längre skrittpaus innan vi tog lite voltarbete i trav, låg på en ganska stor volt som jag sedan ökade och minskade. I vänstervarvet kändes det riktigt bra faktiskt, i högervarvet ville han inte riktigt acceptera att han inte fick lägga sig i innertygeln bara. Men det är bara att rida igenom, han lär sig snart att släppa det (det är ju en ovana som jag lärt honom, fy på mig).

Avrundade det hela med att arbeta lite i galopp, fattade galopp från både skritt och halt och varierade sedan mellan att rida rätvänd galopp och förvänd. Miro blir verkligen så taggad, söta lilla ponnyn. Sist men inte minst travade jag av och då kändes han mycket jämnare i handen, dessutom fick han med sig högerbak utan problem! Jag är nöjd med passet.

En tillbakablick på min lilla tjockisponny!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback