Miro - 21 september 2012

Publicerat av Jennie Börs den 21 September 2012 kl. 21:52 i Ridpass - Miro
Idag bestämde jag mig för att ta ett skrittpass med Miro som skulle avslutas med trav, planerna höll jag dessutom. Miro var dock småstressad hela passet, de höll på att bygga banan till imorgon på stora ridbanan så det var folk och rörelse där uppe. De körde dessutom med fyrhjulingen.

Började i alla fall med en gammal och god klassiker, "lilla fyrkanten". Det är verkligen en superbra övning som jag inte förstår varför jag glömt upp, dags att börja ta upp den tror jag allt! Miro tog övningen bra och att göra kvartsvändningar på bakdelen var det minsta problemet faktiskt. När jag ridit övningen en stund red jag lite skänkelvikningar istället, som enligt mitt tycke blev bra. De flöt på bra och jag försökte störa honom så lite som möjligt. Avslutade skrittarbetet med att rida lite sluta i skritt.

Travarbetade honom sedan på ett fyrkantsspår ett steg innanför det ordinarie spåret. Det kändes som att han hittade en bra lite lägre form och jobbade bra i den. Avslutade med att göra några trav-skritt övergångar. Tog sedan igenom lite vändningar på bakdelen, vissa blev bra medan andra blev mindre bra på grund av att han var lite stressad.

Jag är nöjd med passet, som jag nämnde var Miro lite stressad så jag tar hänsyn till det. Ett tag var det dock lite läskigt, vi lyckades hamna jättenära staketet och där kom panikattack på panikattack. Han kortar liksom ihop sig jättemycket (och han är ju redan väldigt kort i både nacke och rygg!) och sedan taktar, småhoppar och småslänger sig han framåt och tillbaka. Ibland är det verkligen svårt att veta vad det är som skrämmer honom, för det kommer så plötsligt. Jag är glad att jag satt kvar i alla fall, för det var bra nära att jag fick smaka grus några gånger!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback