Miro - 10 september 2012

Publicerat av Jennie Börs den 10 September 2012 kl. 22:25 i Ridpass - Miro
Säsongens första träning för Pernilla i Hedenslund gick av stapeln idag! Miro kändes fin redan på framridningen på egen hand, på plats och sådär i den låga formen. Fokusen för själva träningen hamnade sedan på min sits och händerna, för att få plocka upp formen samt få igenom sidorna där.

Vi jobbade därför mycket på volt, jag fick fokusera på att verkligen se vägen framför mig och sedan jobba honom för innerskänkeln ut till yttertygeln (i högervarv). Innerhanden fick inte bli stark och fast som den gärna blir, utan jag fick ta det den andra vägen. När han började komma loss fick jag börja krama lite lätt även på innertygeln. I vänstervarvet ville vi ha samma resultat, men här fick jag istället titta överdrivet mycket innåt och verkligen få med mig ytteraxeln, händerna skulle fortfarande inte göra speciellt mycket. Så red vi runt, växlade varv och sedan fick jag följa fyrkanten lite då och då. Det jag egentligen skulle göra var att titta inåt, verkligen få fram ytteraxeln och bara sitta stilla med händerna.

Miro blev bara finare och finare, det kändes verkligen hur han kom loss. Han började röra på sig riktigt ordentligt och ta tag i bettet. I vänstervarvet jobbade vi lite extra på att öka och minska volten, samt ligga kvar på den lilla volten för att jag verkligen skulle känna och kunna reagera när både han och jag tappar, vilket fungerade bra. I högervarvet var han riktigt frustrerad ett tag kan jag dock säga, han försökte verkligen få mig att ta tag i högertygeln som jag brukar göra. Men icke idag, nu fick var det det nya som gällde. Efter ett tag slutade han argt dra huvudet snett upp åt vänster (det såg verkligen sött ut måste jag säga) och tog istället tag i högertygeln av egen maskin, precis dit vi ville komma.

Blev mestadels travarbete idag, vi jobbade lite vänstergalopp. Där var det samma fokus som i traven. Jag är riktigt nöjd med passet, verkligen vad jag behövde! Att bara få fram handen utan att hamna för mycket i högertygeln och glappa med vänster, istället ta det genom sätet bara. Önskar mig faktiskt lite träningsvärk till morgondagen, för magmusklerna fick verkligen jobba på idag! Tyvärr verkar det verkligen vara omöjligt för mig att få träningsvärk i dagens läge. Miro kändes dessutom fin, han rörde sig av egen maskin och brast det lite när vi tog igenom något så att det blev lite extra jobbigt räckte det med att lät påminna honom med vaden.

Dagens träning har verkligen gett mig mycket. Blickar framåt för nu ska det här lösas in i den minsta detaljen, för får jag till mig själv nu kommer vi kunna prestera så mycket bättre. Mycket sitter i den här olaten, så nu ska den banne mig lösas. Miro får dessutom en stor eloge, för ett år sedan hade han nog blivit totalarg av den pressen vi satt på honom idag, men han tog allting med ro. Antagligen för att vi tagit det rätt väg, idag är han riktigt lösgjord och fin i kroppen och har dessutom hittat en mycket bättre vjudning (även om den brister ibland).


Det är verkligen helt sjukt vilken ridkänsla den här ponnyn kan ge. Världens bästa!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback