Leksands Ridklubb: 2 september 2012

Publicerat av Jennie Börs den 02 September 2012 kl. 22:16 i Tävling
Tävlingsdags igen, som jag längtat. Ett uppehåll så här års på sex veckor är på tok för långt, det märktes även på Miro. Det var som att göra om årsdebuten igen.

LB:1
Framridning: Valde att rida fram inomhus faktiskt, för att slippa ha så fasligt långt mellan framridning och tävlingsbanan. Det fungerade faktiskt bra, trots att ridhuset både var litet och mörkt. Miro var så härligt laddad redan från start, kalasfin i högervarvet medan vänstervarvet var lite jobbigare. I början fokuserade jag bara på raka spår med hörnpasseringar, sedan la jag in lite galopp på samma sätt. Gjorde lite skänkelvikningar under lättridning och serpentinbågar. Övergick i galopp och la lite volter, i 10-15m storlek.

Red en hel hög med mellantraver, herre jäklar vilka mellantraver Miro vi fivk till bitvis! Alla var bra bjudningsmässigt och så, ibland blev han dock lite väl laddad och så blev jag att möta upp lite för mycket med handen: han blir över tygeln. Är väldigt nöjd med framridningen, även om inte allt var 100% så kändes helheten bra. Miro var väl framme för skänkeln och lyssnade bra.

Collektingring: Bjudningen i honom förvsann något, dels på grund av spändheten men det berodde nog lite på att spöet försvann också. Fokuserade bara på att han skulle lyssna, vara ridbar och allt sånt där. Testade något galoppfattning och lite sådär.

På banan: Miro var livrädd nere vid domaren. Han skulle inte gå förbi där nere, han gick i sidlet, kastade sig och höll på och nej: inte alls fjanterier utan han var uppriktigt rädd. Jag kunde inte ens tänka tanken att göra mina vanliga åttvolter, utan idag var det bättre att lägga sig på något voltaktigt och bara få honom att gå förbi där nere för vände jag upp rakt emot gick det mer åt andra hållet ...

När jag väl fick startsignal var även den restrerande delen av banan lite småläskig, men det är i alla fall lättare att lotsa runt honom när det inte finns så mycket saker att vara rädd för. Genom hela programet satt den där spändheten i vilket resluterade i en ponny som inte gick fram för skänkeln och bitvis var ganska opåverkbar. Miro gjorde i alla fall det han skulle, men inte så mycket mer. I vänstergaloppen hade vi strul med fattningen + ett avbrott på kortsidan.

Jag är faktiskt förvånad över att vi belönades med så många 7:or som vi gjorde! Mellantraven speciellt, då skulle nog de på framridningen vara 10-mässiga eller nått, hehe! Skalan varierade mellan 3-7 och reslultatet landade på 56,21%, något som var mer än jag väntat.

LA:1
Framridning: Även den här framridningen kändes bra, Miro bjöd på sig själv med en underbar bjudning. Red lite skänkelvikningar, 10m volter och sådant utan problem. I galoppen fick jag till några bra 10m volter och den förvända fungerade så pass bra på en gång så gjorde red bara en linje åt varje håll. Fokuserade lite på fattningarna däremot. Ryggningarna fungerade inte riktigt idag, men jag ville heller inte lägga för mycket fokus på dem eftersom han känner ett obehag. Sammanfattningsvis är jag nöjd, i övrigt ett bra flyt!

Collektingring: Red lite liknade som i förra klassen, tyckte dock att han hade lite mer energi den här gången. Traven kändes mycket mer kraftfull på något sätt, även om den inte var helt hundra procentig som den kan vara.

På banan: Den här klassen började precis lika bra som den förra, den här gången gjorde han dessutom en riktigt vändning som höll på att sluta med grustuggning. Superspänt helt enkelt. Programmet var spänt även det, fick inte någon superkänsla eftersom han stod emot och var lite opåverkbar. Travprogrammet fungerade väl helt okej, skänkelvikningarna var dock lite smått katastrof. I vänster tappade vi hela bakdelen och det gick nästan i skritt, i höger tappade han bara bjudningen. Ryggningen fungerade inte på banan heller, men tveksamt och över tygeln backade han i alla fall. Med mening la jag skrittfattningen ur hörnet, sedan blev högergaloppen sådär. Det är otroligt svårt att rida förvänd på honom när det inte finns någon bjudning eftersom hela hästen står emot, därför tappade jag min ork när vi kom ut på långsidan. Försökte fatta förvänd, men det blev rättvänd galopp. I vänster fick vi till en en bra volt i alla fall, men galoppen försvann när vi red in på halvt igenom linjen. Försökte fatta ny, men Miros tankar var någon annan stans och jag valde därför att bara låtsas som det regnade. La även nästa fattning något tidigare med mening.

Summan av det hela, poängen varierade mellan 0-7. Med tanke på att vi hade missar i alla koeff, med en max siffra 5/10 och en sämsta 0/0 så är det en hel del poäng som försvinner. Annars är det 4-7:or genom genom programmet, slutade på 48,42%, inte en helt oväntad procent.

När vi skulle gå ut från banan blåste dressyrstaketet ner också, som tur var befann vi oss på andra sidan av ridbanan och hästen var ställd åt andra hållet. Han hörde däremot ljudet och blev stressad av det. Sedan kom det ett helt gäng funktionärer(?) inspringandes på banan, vilket gjorde honom ännu mer stressad. Satt därför av så snart jag kommit ut från banan, han blev för stressad och jag kände mig osäker i situationen.

Bild från förra året när vi var i Leksand.

Resultatmässigt var den här tävlingsdagen inget vidare, men framridningen kan jag leva på desto längre. Hur det var på banan tar jag med en klackspark, jag gjorde vad jag kunde helt enkelt. Jag tog rätt beslut och lät inte hans spändhet ta i överhand. I år satt jag i alla fall kvar, sista vi var i Leksand flög jag ju av i collektingring när dressyrstaketet blåste ner, hehe.

Nu laddar vi om inför nästa helg, hemmatävling och DIV II!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback