Jumanji - 19 september 2012

Publicerat av Jennie Börs den 19 September 2012 kl. 21:50 i Ridpass - Jumanji
Lite spontant blev det idag ett pass även på Jumanji. Från början hade jag tänkt rida lite lösgörande arbete, men det slutade med att Johanna övertalade mig att hoppa.

Började med att trava och galoppera fram, mest längs fyrkantsspåret med lite tempoväxlingar. I traven strävade jag efter en djupare form med kontakt på framför allt vänstertygeln. Galopparbetet blev lite frirare, rullade mest på i lättsits där. När vi var lite varma i kläderna travade vi över en bomserie åt båda hållen.

Hoppade sedan fram på ett litet räcke och sedan på ett lite högre. Första spången var helt okej, sedan kom några där jag hoppade före honom. Fick sedan till något bra igen. Johanna la då upp en kryssoxer, med väldigt låg bakbom så vi hoppade den och sedan bruten linje till ett räcke. Kom det några gånger till, + att jag vände snett igenom över ett annat räcke.

Jag blir lite kontrollfreak och vill ha 100% kontroll, det leder till att jag inte riktigt vågar rida honom framåt helt. På räckerna vågar jag släppa lite, men mot oxern är det svårare. Jag märker i alla fall att vi matchar varandra mycket bättre i språnget när jag vågar släppa fram, han hoppar dessutom upp sig mycket bättre. När jag fått till en runda som jag var nöjd med gav jag mig och travade sedan av.

Jag är nöjd med passet, kändes som jag fick hoppa lite mer på riktigt idag jämfört med sist! Då styrde och följde jag med, Jumanji hoppade. Idag däremot red jag lite mer och vågade hålla upp tempot, vilket leder till de bättre sprången. Han hoppar dessutom väldigt härligt, jag trodde det skulle vara läskigt att få "knuffen i rumpan", men ärligt talat så är det inte det. Nu får vi helt enkelt jobba vidare på det här, idag hoppade vi ju både oxer och räckerna låg på 60-65cm!

Känner att jag slår på stort just nu, andra dagen i rad som jag hoppar! JW-hjälmen är dessutom inhoppad nu, om intresseklubben antecknar.


Sist vi hoppade, ni kan ju titta på den fina fuxen istället för min fina pose. :)

Kommentarer
Kommentar av: Emilia

Så söt bild! :)

Svar: Hihi, tack! :)
Jennie Börs

2012-09-20 @ 17:22:52
Blogg: http://macamonkey.blogg.se
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback