Helios - 18 september 2012

Publicerat av Jennie Börs den 18 September 2012 kl. 21:53 i Ridpass - Andra hästar
Jag fick rida Helios även den här veckan, mycket skojigt! Idag kändes han mycket lugnare och stadigare än vad han gjorde förra veckan, han kändes fin och väldigt ridbar när vi värmde upp innanför stora fyrkantsspåret i både skritt och trav.

Vi hoppade sedan fram två gånger på ett räcke och en gång på en oxer, innan vi började rida lite bana. Framhoppningenssprången kändes bra. Banan liknade den vi hade förra veckan till en viss del, bortsett från att vi i slutet hade en kombination och sedan en linje mot ett räcke. Första vändan hade vi väldigt bra flyt till kombinationen där jag trodde vi skulle behöva svänga mer än vi egentligen behövde, så vi kom inte lite konstigt och sedan blev det svajigt. Annars är jag väldigt nöjd med rundan, Helios kändes lugn, fin och försökte inte springa iväg från mig.

Andra rundan började lite svajigt, men sedan blev det bättre. Kom bättre in i kombinationen den här gången, men vägen blev ändå lite svajig mot b-hindret. Fick ta om hinder ett och två, då blev det mycket bättre än början på andra rundan.

Jag är välidgt nöjd, Helios är verkligen en superhopponny för mig (dressyr också, hihi). Susanne (första gången jag red för henne den här termningen, vi har ridit för Malin sedan terminens början, vet inte om jag nämnt det) tyckte jag blivit tuffare, inte alls samma kontrollbehov där handen blir lite hållande istället för att våga lätta fram och detta redan från början.


Min och Helios första hopplektion 2009. Den gången vågade jag inte hoppa mer än blockhindret på bilden, märks att både jag och ponnyn har utvecklats sedan dess!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback