Grey - 4 september 2012

Publicerat av Jennie Börs den 04 September 2012 kl. 21:20 i Ridpass - Andra hästar
Blev att rida Grey på dagens lektion. Redan från starten så kändes det som att han var med på noterna, även om han blev lite hög i nacken och släppte bettet lite tyckte jag samtidigt att han inte gjorde det i samma utsträckning som han kan göra. I uppvärmningen red vi på fyrkantsspåret men la en serpentinbåge in till kvartslinjen på båda långsidorna, det gjorde ayy jag kunde ta igenom böjningen i båda varven redan från början. Han var dock finare på bågen än i hörnen, där ville han gärna trycka sig mot innerskänkeln.

Vi galopperade sedan fram på volterna, Grey var väldigt stark till en början i båda varven. Efter lite mer ridning blev det dock bättre, tog liksom en stund att hitta lagom mycket ridning utav varje i det starka. Sedan red vi tre serpentinbågar över medellinjen i trav, med en 10m volt i varje båge. Grey kändes mjuk och fin i bågarna, i volterna testade han lite genom att inte få med sig hela honom, men ju längre in i volten vi kom desto bättre fick jag med mig allt. I det där fick han en riktigt bra trav! Längs långsidan red jag lätt och lät honom sträcka ut lite mer. Vi gjorde övningen åt båda varven.

Avslutningsvis red vi lite förvänd galopp. Grey är väldigt stabil så vi fick göra en ganska skarp båge in på varje långsida, precis som i traven. Det flöt på riktigt bra och Grey kändes fin, speciellt i den förvända galoppen. Första varven var han stark, men sedan släppte det vilket gjorde det mycket enklare att rida! Travade sedan av.

Jag är nöjd med passet, han kändes verkligen fin idag! Vill rida dressyr på honom igen inom en snar framtid kan jag säga.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback