Den gyllene ponnyn

Publicerat av Jennie Börs den 17 September 2012 kl. 21:12 i Allt & inget
Det var ett tag sedan ni fick uppdatering om hur tävlandet går för Johanna och Jumanji, så här kommer en liten rapport!

På hoppsidan har det varit ett litet bakslag när det kommer till tävling. På träning och när de hoppar hemma flyger de med lätthet över allt som kommer i deras väg, men på tävling har det varit lite struligt. I början av september stoppade de ut sig i en LD i Insjön på hinder nummer 5 av 7, efter att ha hoppat fram några språng inför LC valde Johanna att stryka sig eftersom hon kände sig så pass osäker. Ett klokt val. Johanna har blivit lite hopprädd på högre höjder, därför bestämde vi att vi skulle åka iväg till Svärdsjö nu i helgen för att hoppa bara en LD, trots att det inte låg med i planen från början.

Den starten gick så mycket bättre, de kom runt hela banan med ett stopp på hinder nummer sex av åtta! De fick även två tidsfel eftersom Johanna valde att ta det lite lugnt efter stoppet, men vad gör det? Vi var alla så glada över att hon fick avsluta rundan med att galoppera över mållinjen!


På dressyrsidan debuterade de LB:1 förra helgen, i laget. De fick en bra debut och belönades med strax över 55%! Innan debuten red de även en LC:1 som förklass som blev ett litet bakslag, men det fick de igen i LB:1 debuten som sagt. I lördags red de sin andra start i LB:1, även om procenten blev lägre var Johanna nöjdare med den ritten.

Trots att de båda är mer åt hopphållet kan man inte undangå att det är ett snyggt dressyrekkipage man beskådar. Ska bli roligt att följa deras utveckling på dressyrbanan kan jag säga!


Bilderna är från helgens tävlingsdagar och som ni ser har Jumanji blivit av med lite päls. Han hade satt så mycket päls att han blev svettig av minsta lilla ansträngning, därför tyckte vi att det var lägligt att klippa honom i förra veckan. Ett tjusigt JJ pryder dessutom hans rumpa, riktigt snyggt enligt mig! Eller vad tycker ni?

För att få mer uppdatering kring Johanna och Jumanji's tävlingsstarter, klicka er HÄR!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback