Vansbro Ryttarsällskap: 21 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 21 Oktober 2012 kl. 21:42 i Tävling
Idag gick årets sista tävling av stapeln. Enligt min tävlingsplanering var tanken att åka till Fagersta, men för ungefär en månad sedan styrde jag om planen. DM i Vansbro blev det istället, vilket för min och Miros del innebar både debut i LA:4 samt på lång bana. Syftet med tävlingen var att få känna på programet samt att rida på lång bana.

LA:4
Framridning: Framridningen blev lite lägre än vad den borde blivit. Det kändes som att jag tappade fokusen efter ungefär halva tiden och det var egentligen inte förens då jag kunde börja rida ordentligt, för då började det sakta men säkert bli lugnare på framridningsbanan. Under framridningen gjorde jag verkligen allt. Rakriktning, volter, skänkelvikningar, halter, bakdelsvändningar, ryggningar, övergångar och ja, allt kort och gott. Jobbade igenom en sak, övergick till en annan för att sedan gå tillbaka lite igen. Egentligen flöt det på ganska bra, förvända galoppen satt som ett rinnande vatten (vi har ju haft lite problem med höger nu, då han hamnar för mycket på bogarna samt tappar bogen åt höger vilket leder till omslag) och även skänkelvikningar fungerade helt godkänt. Miro var dock lite ofokuserad, ville gärna dra blicket utåt för att kolla in omgivningen eller svara och spänna till när andra hästar pratade. Det fanns dessutom en superläskig pinne på marken, tillslut galopperade vi i alla fall över den i förvänd!

Vi har haft bättre framridningar, men den här var ändå inte dålig. Det jag saknade var lite mer bakbensengagemang (försökte nog leta fram måndagsträningens känsla, även om jag vet att jag inte ska leta efter den i första hand i dagsläget). Annars flöt det på som sagt, men jag ska ha i åtanke att en längre framridning inte betyder att jag får igenom mer.

På banan: Miro blev väldigt spänd när vi kom in i ridhuset, läskigt att vara ensam inne i ett stort ridhus. Han tittade en hel del nere vid domaren och även upp mot läktaren. Han blev lite sådär jobbigt opåverkbar där han liksom låser fast huvudet i ett läge åt höger, vilket leder till att det är svårt att både rakställa samt vänstersälla. Innan startsignal hann jag i alla fall lägga någon volt vid domaren så han vande sig med att vända upp mot läktaren samt trava ungefär halva varvet runt spåret.

När vi började programmet fanns hans spändhet kvar. Inridningen i galopp gick i princip så bra den kunde i dagsläget och travprogrammet var trevligt, förutom att det var lite knöligt i halvbågen till vänster då jag inte kunde ställa ordentligt samt mellantraverna där lägningen inte blev så stor. Skänkelvikningarna flöt på godkänt bra. Vändningar på bakdelen blev inte vad det borde, Miro var väldigt opåverkbar och min förberedelse av en mindre volt tillbaka slutade med att vi hade näsan åt andra hållet innan jag visste ordet av det. Skritten var bra även den, han kunde slappna av utan att få bråttom. Helt okej skrittfattning och sedan fick jag till en någorlunda mellangalopp, volten blev okej och sedan fick vi ett omslag i förvända somjag rättade. Ny galopp och han kan bättre ökad galopp än vi visade, i volten tittade han upp mot läktaren och även här fick vi ett omslag i galoppen som jag försökte rätta, det blev dock lite trassligt. När vi sedan vände upp på medellinjen och gjorde halt gick det på rutin från min sida att även hälsa, men i samma sekund som jag släppt tygeln och halvt nicka till kom jag på att så inte var fallet. Ryggade och Miro ryggade, sedan fortsatte han att backa trots att jag försökte få fram honom. Fick i alla fall till en fattning några steg senare än tänkt och kunde slutligen göra min avslutande halt där jag faktiskt skulle hälsa.

51,46% belönades ritten med, jag trodde faktiskt inte att vi skulle komma över 50-sträcket. Med tanke på att vi hade missar i 4 koeffsienter i själva programmet + -2p för min extra hälsning, trodde jag verkligen inte att vi skulle kunna rida in alla missar så pass mycket. Jag är nöjd samtidigt som jag är missnöjd med dagens ritt. Jag ärnöjd med att jag tog det lugnt och löste problemen som uppstod istället för att bli extra stressad. Sedan blev det lite stressridning i galoppen, men det ska vi jobba mycket med under vintern så jag blir lika säker där som i traven. Miro höll en bra bjudning sedan är det tråkigt när han spänner till som han gjorde idag, men det får man leva med när man har en ponny som Miro. Nu har vi provat på det här och jag vet att vi kan mycket bättre, även domaren kunde se våra många missar idag. 

Bildbevis på min förtidiga hälsning!

Nu har vi en lång vinter med mycket träningsmöjligheter. Jag vet massor utav saker som jag vill förbättre under vinterhalvåret och förhoppningsvis ska vi lösa det på ett eller annat sätt. Dagens start är inget nederlag. Jag åkte inte till Vansbro för att få ett wildcard, jag åkte till Vansbro för att debutera LA:4 och anmälde mig till DM "bara för att". Nu blickar vi för 2013!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback