Rättviks Ridklubb: 27 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 27 Oktober 2012 kl. 21:59 i Tävling
Idag avslutades även Johannas och Jumanjis tävlingsäsong. Det var ett kallt och vinteraktigt Rättvik som vi besökte kan jag säga, ganska mysigt faktiskt om jag får säga det själv. Nackdelen är helt klart att det resulterar att det blir hårt i backen.

80cm (LD)
Efter ett stopp på trean, en rivning(!?) på 5an, ett stopp på 6an och ett på 7an satte de en klockren nolla i omstarten! Han var dock i hinder nummer 5 igen, inte riktigt likt honom men det var flera stycken som var i det eller rev det så det var antagligen något som gjorde att hästarna inte hoppade det helt hundra. En bra självförtroenderunda i alla fall med flyt!


90cm (LC)
Med tanke på att de krachade (hoppade och landade mitt i oxern) på framhoppningen tycker jag att de skötte uppgiften i den här klassen bra. Johanna tog det lugnt när hon tog ytterligare några språng och på banan kom de över första utan problem, sedan fick de ett onödigt stopp på tvåan. De tog om det och kom över med marginal, bra med tanke på att det var samma hinder som han rev samt var i under första klassen. Sedan kom de två sista stoppen på tredje hindret, en oxer som kändes väldigt stor.

Jag tror faktiskt att både Johanna och Jumanji kan ha blivit lite skärrade över framhoppningskrachen, så med tanke på den tycker jag att de löste det hela bra. Hade det här varit i somras hade alla stopp antagligen kommit på första hindret.


Måste bara säga att det är ganska härligt att fota inne i körhallen, ljust och fint! Sedan blev inte bilderna topclas kanske, men helt klart bättre än de kan bli.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback