Miro - 4 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 04 Oktober 2012 kl. 22:02 i Ridpass - Miro
Veckans andra dressyrgenomkörare tog jag idag. Vädret var inte på sin bästa sida, banan var ganska blöt efter ett skyfall i natt och just när jag kom ut genom stalldörren med Miro på släp började det dessutom regna. Varför? Regnet har jag inget emot, men blött underlag är inte någon favorit. Men men, är det tävling måste man rida ändå, så det är bara att se det som en extra träning inför det.

Ibörjan red jag bara på ett fyrkantsspår, la fram handen och red på framåt i både trav och galopp. Miro tog snabbt tag i bettet och höll inte alls på och tjaffsa som i tisdags, vilket kändes skönt. När jag fått honom i en önskvärd läger form började jag plocka upp honom lite, vilket de första minuterna inte fungerade så bra men sedan släppte spärren i traven.

Valde sedan att arbeta massor av galopp, det är trots allt i det arbetet så både jag och Miro har våra svagheter. Traven flyter på väldigt bra, men i galoppen är det lite trixigare. Lekte i alla fall till en början med att samla ihop och länga ut honom, la sedan in några volter i samlad galopp. I högergaloppen flöt allting på jättebra, i vänster var det dock lite trixigare. Fick inte iordning på den helt perfekt, men det var så jag fick vara nöjd med det i alla fall. Red även lite galoppserpentiner och förvänd galopp på spåret bara.

Travade sedan lite nedsuttet i en mer upplockad trav innan jag la ner formen igen och travade av. Ridpasset idag hade både sina ljusa och mörka stunder. Miro var lite svår att tolka idag, ena stunden var han superfin för att i nästa stund bara tvärstanna (från vilken gångart som helst) och sedan backa. Jäkla surponny det där är ibland alltså, märks så tydligt att jag hittat några nya knappar som gör det blir lite extra jobbigt och pang så backar vi istället för att gå framåt. Jag tar i alla fall med mig alla positiva delar, de lite mer negativa kan jag skratta åt istället. Han är ju bara för söt!

Vädret var i alla fall underbart, trots att det till och från regnade en hel del. Men vad gör det när solen skiner och bjuder på en sådan vacker vy som en otroligt färgstark och underbart tydlig regnbåge. Regnbågen placerades så fint, den ena delen mitt bland träden och den andra in på kyrkogården. Solen låg dessutom på och lyste upp allt så fin, skulle så gärna velat förverkliga det ögonblicket med min kamera!


Två mobilbilder i alla fall, ännu mer underbart i verkligheten än på bild. Det regnade faktiskt när bilderna togs, även om det ints syns på bilderna.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback