Miro - 23 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 23 Oktober 2012 kl. 21:30 i Ridpass - Miro
Idag var det dags för månades Göranträning! Känns äntligen som vi är påväg in på rätt bana igen, de två senaste träningarna har han nämligen varit lite loj. Idag däremot bjöd han bara på mer energi ju längre in i träningen vi kom.

Vi började med att känna igenom skritten på fyrkantsspåret där vi fick varva mellan att rida öppnor och slutor längs långsidorna i båda varven. Miro var inte riktigt igån ännu vilket gjorde att han tappade en del framåtbjudning när jag väl kom åt honom ordentligt. Vi övergick sedan och gjorde samma sak i traven, jag red lätt de första gångerna åt båda varven innan jag började jobba nedsuttet. När vi kom in i högervarvet började bjudningen verkligen komma ordentligt, innan dess hade han bara tempot inställd på halvfart i själva skolorna. Vi gjorde även några volt tillbaka i tagen bakdel samt några stora vändningar på bakdelen mellan varven, klar förbättring från förra träningen men det är väldigt svårt att få honom att både ställa igenom samtidigt som fotförflyttningen blir rätt.

Innan galopparbetet gjorde vi även lite skänkelvikningar för båda skänklarna och jag tycker att vi hittade ett bra flyt i dem. Kanske börjar spärren släppa nu? I galopparbetet varvade fokuserade vi mycket på den förvända galoppen, så såfort jag hittat den rätvända galoppen började jag jobba med den förvända. Efter någon vändning som i LA:4 i båda galopperna fick jag galoppera på mittvolten i förvänd. Där fick jag tydligt märka hans svaghet, i vänstergaloppen flöt det på bra utan konstigheter men i högergaloppen blev det mycket mer motstånd även om han skötte det fint i övrigt.

Aslutningsvis blev det lite halter och ryggningar, som jag fick till några riktigt bra! Det är roligt att han börjat ta ryggningen så bra. Förut blev han jättespänd och backade motvilligt med huvudet i vädret och bakbenen sjumeter bakom sig, nu kan han finna sig i det och sätta under sig ordentligt med bakbenen samtidigt som han är på tygeln. Som avtravning fick jag ställa igenom honom riktigt ordentligt på en volt för att stretcha ut honom. Han var väldigt duktig och fann sig bra i det arbetet, ska nu fortsätta att ta igenom honom så ordentligt något pass då och då.

Jag är nöjd med träningen idag. Miro var allert och pigg istället för lite trög och tråkig som han varit de två senaste Göranträningarna. Nu fick jag verkligen den där känslan av att jag kan samla och släppa fram lite utan att han bara faller isär och blir motvillig åt något håll. Duktig ponny helt enkelt!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback