Miro - 18 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 18 Oktober 2012 kl. 22:04 i Ridpass - Miro
Red Miro i ridhuset idag, fokuserad mycket på ordentlig lösgöring samt övergångar. Hade tänkt att rida ett kort men intensivt pass men planen ändrades lite under arbetets gång då Miro var lite väl överambiös.

I skritten gjorde jag lite haltövergångar, jobbade på att få in båda bakbenen och stå jämnt med alla fyra ben och inte bara fram. Började sedan med att trava fram på en volt, fokuserade lika dant som på träningen i måndags. Miro kändes fin förutom att han gick och småröck lite i vänstertygeln till och från, men det blir klart bättre. I övrigt kändes han väldigt allert i arbetet. Gjorde sedan samma sak i galoppen, där jag även ökade och minskade volten.

Red sedan på en åttvolt i trav, nedsuttet, och sedan la jag lite övergångar till skritt här och var för att känna att han verkligen lyssnade på hjälpen. Sedan var det dags för en klurighet, halter från galopp. Valde att lägga halterna på medellinjen och till en början böt jag varv efter varje halt, med fattning efter hörnet på kortsidan. I halterna blir han lite småstark och jag måste verkligen fokusera på att sitta upp ordentligt. Miro är dock en smart ponny, så övningen fungerade inget vidare eftersom han direkt visste när han skulle få galoppera igen. Fick därför försöka förvirra till honom lite innan jag la den nya fattningen. Tyvärr var Miro redan lite uppspelt, så jobbade en hel del samling i traven även om det inta var tänkt från början, men det var det enda sättet för att få ner honom på jorden igen. Halterna blev sådär, det är verkligen klurigt men det går ju framåt i alla fall!

Travade sedan av honom igen, lång och låg på en volt. Han ville inte riktigt komma fram med näsan utan hamnade lite bakom lod, men det blev bättre i alla fall. Jag är nöjd med passet, tror dock att jag kände mig lite stressad medan jag red. Men men, nya tag imorgon!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback