Miro - 10 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 10 Oktober 2012 kl. 19:17 i Ridpass - Miro
Idag ville jag få bort det som var mindre bra från gårdagen, hitta tillbaka till en känsla där allt flöt på hela tiden. La även fram en lite bomserie, tänkte att det var väldigt länge sedan jag och Miro red över lite bommar.

Han kändes bättre idag faktiskt, kunde inte känna av det där lilla ojämna som jag kände igår. Antar att det var någon inbillning, eller så var han lite småstel. Red i alla fall på ett fyrkantsspår ganska lugnt men i ett framåttänk, dä rhan fick gå fram och ta tag i bettet själv. I galoppen valde jag att rulla på i lättsits för att han verkligen skulle få galoppera genom hela kroppen.

Började sedan med att skritta över bommarna några gånger åt var håll innan jag tog dem i trav. Som vanligt lyfter Miro otroligt mycket på hovarna med ett svävmoment, jag vill gärna ge världens eftergift för att inte dra honom i munnen. Jag tränade däför på det, att hitta ett bra läge och våga ligga kvar med handen bara stadigt. Kändes i alla fall som vi fick ett bra flyt över dem.

Avslutade sedan med lite galopparbete igen, med galoppserpentiner. Jag hade lite svårt att komma ner ordentligt i hoppsadeln, men vi kom i alla fall igenom bågarna utan allt för mycket trassel. Jag travade sedan av honom. Nöjd med passet är jag allt, inget dragandes i vänstertygeln idag heller! I skritten hade han svårt att komma helt till ro och ville därför takta eller backa när jag började korta ihop honom, därför fokuserade jag endast på att han skulle vara avspänd. Backningarna var inte alls som igår i alla fall, tack och lov.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback