Jumanji - 17 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 17 Oktober 2012 kl. 21:32 i Ridpass - Jumanji
Idag blev det ridning på Jumanji även om det inte var planerat från början, skojigt i alla fall eftersom det var ett tag sedan sist. Bokade i alla fall in mig i ridhuset eftersom ridbanan står under vatten, ville dock inte rida sent så det blev att dela ridhuset tillsammans med tre andra.

När man blir många begränsar det ridningen till en viss del, därför blev det idag mycket voltarbete eftersom det är absolut smidigast när man är flera stycken. Jobbade med att få honom rund och fin runt skänkeln, ta tag ordentligt i båda tyglarna samt hitta ett bra tempo att jobba i. Började med lite mer kravlös trav innan vi tog och galopperade, där tog jag igenom en hel del innan jag gick tillbaka till travarbetet. Satte mig ner och jobbade honom en stund innan jag avslutade med lättridning igen, då kände jag verkligen att arbetet gjort nytta.

Det är lite ovant att rida Jumanji, jag är van att sätta krav på Mior och dessa krav kan vi inte ställa på Jumanji i dagens läge. Jumanji behöver sin startsträcka och sedan får man bygga upp det succesivt, men det är fortfarande långt ifrån samma krav som ställs på Miro. Jag tycker i alla fall att dagens pass gav ett bra resultat och jag är nöjd med arbetet. Som ett lösgörande arbetspass uppnådde jag alla kriterier jag hade i huvudet från början!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback