Helios - 30 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 30 Oktober 2012 kl. 21:30 i Ridpass - Andra hästar
Idag fick jag rida Helios på hopplektionen, riktigt roligt eftersom det känns som det var ett tag sedan jag red honom sist. Dagens fokus låg på kontroll och rytm, något som vi gjorde genom att hoppa över småhinder som stod uppställda som ett korts över medellinjen. Det blev helt enkelt en banan med massor av diagonaler.

Helios var väldigt pigg och glad, i skritten ville han gärna småtakta lite och i traven höll han först på att springa iväg lite. Han lugnade i alla fall ner sig fort även om förhållningarna var tvungen att påminna honom lite då och då. Vi red lite volter och där var han väldigt rund och fin åt höger, i vänster var det lite stretigare men han släppte det bara mer och mer. Vi galopperade sedan i lättsits runt på fyrkantsspåret och han var då mycket pigg kan jag säga, men han lyssnade samtidigt bra, även om han tog förhållningarna lite väl mycket ibland så att det blev trav istället.

När vi sedan började med själva övningen fick jag verkligen en bra känsla. Vi hittade en väldigt bra rytm i alla rundor, där det kändes lite som att jag "bara kunde åka med" även om jag nu inte gjorde det. Han var väldigt fokuserad och kom bra tillbaka och rundade sig fint i svängarna, jag kunde enbart rida med sitsen. Inget kontrollbehov med handen, utan jag red fram till handen istället. Visst fick vi några konstiga språng, men trots det kunde jag fokusera vidare och inte göra någon grej över det.

Jag är väldigt nöjd med både ponnyn och min ridning. Idag kändes allt verkligen så lätt och enkelt, jag red bara mina vägar och sedan kom det ett litet skutt ivägen bara. Det kändes dessutom precis som Susanne sa i slutet, idag hade vi kunnat lagt upp hindren några hål utan problem. Kan leva länge på den här känslan!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback