Harley - 9 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 09 Oktober 2012 kl. 22:07 i Ridpass - Andra hästar
Dressyrlektion med tema öppna, jag fick rida Harley! Tror inte att jag ridit honom sedan jag var med och satte igång hästar, så det var roligt att få rida honom igen. Han är verkligen alla raka motsattser mot Miro, men det är riktigt roligt att rida honom.

Började med att rida fram på volterna, i både trav och galopp. I traven ökade och minskade vi även volten. Fokuset låg väl egentligen på att känna att vi genom sitsen kunde få hästarna dit vi ville. Harley kändes med på vad som hände redan från början och i galoppen kändes det som att jag fick ihop honom ganska bra, utan att han bröt av till trav och lommade iväg.

När vi var framridna och klara började vi med dagens övning, som bestod av öppna på långsidan mot spegeln med en max 10m stor volt på mitten. Efter hörnet skulle vi vända upp på hörnilinjen och rida skänkelvikning, en ganska lång en som sträckte sig ner till vändningspunkten. Vi gjorde övningen åt både hållen och efter ett tag togs volten på mitten bort och istället följde vi hela långsidan i öppna. Harley kändes fin,det gick inte många knop framåt men jäklar vad han kämpade på. Han var inte alls speciellt ormig och ålig som han kan bli, utan han kämpade på och ville på något sätt göra rätt i öppnan. Det samma gällde i skänkelvikningen och där emellan.

Vi travade sedan av och han kom ner väldigt bra i formen, det höll sig dessutom längre stunder även om han emellan åt gick ur för att sedan hitta tillbaka. Jag är riktigt nöjd med passet, är nog ett av våra bästa dressyrpass hittills. Jag är riktigt imponerad över honom och hans inställning. Allting bara flöt på, även om jag inte fick någonting gratis. Riktigt duktig var han!

Gammal bild, jag och Harley till vänster i alla fall!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback