Falu Ryttarsällskap: 14 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 14 Oktober 2012 kl. 22:09 i Tävling
Idag stod det ponnyhoppning på schemat, med två älskade ponnyer rullade vi in på parkeringen. Johanna gjorde nämligen idag sin absolut sista tävling med Evita. Jumanji och Evita hade lite hatkärlek mellan varandra, men i övrigt gick det bra. Visste är det lite fullt upp att få logistiken att fungera ibland, men det löste sig bra i alla fall. Snöfall möttes vi även av på morgonen.

Evita 80cm (LC)
Johanna gick in med kravet att de skulla ha roligt och leka sig runt banan. Det lyckades de riktigt bra med och fick med sig sin första och sista dubbelnolla i LC! Johanna satsade på en lugn omhoppning med klocka vägval och istället öka tempot lite mer, ett klokt val som dessutom ledde dem till en fjärdeplacering. Jag tycker att de hade ett fint flyt banan igenom, ett bra avslut tillsammans.


Jumanji 90cm (LC)
Det började bra, sedan blev det ett stopp på trean. Johanna vände för att hoppa om det men fick ingen vidare väg eller tempo, men körde på ändå och Jumanji hoppade utan problem stillastående över. De tog sig sedan till hinder nummer fem där det andra stoppet kom. De stoppade sedan även på sista hindret i grunden, alltså uteslutna. Efter lite analyser är Johanna nöjd med resultatet och ritten däremellan var bra. Kan tillägga att flytet på framhoppningen var superbra, allt flöt som ett rinnande vatten!


Johanna var sugen på att efteranmäla sig till en LB med Evita, men det var en lagklass med 80 starter där innan. Vi valde därför att packa ihop och vara nöjda med deras prestation i LC. Det var i alla fall riktigt roligt att få lite extra tid med en älskad och saknad prinsessa. Jag har massor av bilder från dagen som kommer!

För mer ingående detaljer om tävlingsstarterna i sig, klicka er in på Johannas egna blogg!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback