Falu Ridklubb: 13 oktober 2012

Publicerat av Jennie Börs den 13 Oktober 2012 kl. 22:51 i Tävling
Idag var det dags för tävling, den här gången en regional i Falun. Jag har inte varit ute på regionalt sedan i början av juli så det var ett tag sedan. Det blev en kort tävlingsdag eftersom det endast var 17 startande på hela dagen, så det var dryga timmen mellan mina starter. Jag är ganska förkyld vilket gjorde mig trött i huvudet, men trots det kunde vi prestera.

LA:1
Framridning: Red fram på den stora banan, kanske inte det bästa valet. Den var för stor, jag hittade inget bra spår att rida på när det dessutom var en stolpe mitt upp i allt. Red i alla fall runt på lite blandade spår hit och dit i alla gångarter, började lång och låg för att sedan plocka upp honom bitvis. Jag la lite volter lite var stans där jag verkligen fokuserade på att verkligen få igenom både ställning och med ytterbak. Red även några förvända och skänkelvikningar. Fick inte till den där superkänslan där ute, men den var helt klart godkänd. Miro var lite ofokuserad på omgivningen, vilket gjorde att jag felfokuserade lite bitvis.

I collectingring: Fokuserade på att plocka ihop honom ytterligare lite i traven, red mycket på ett fyrkantsspår men la även lite mindre volter. Galopperade dessutom lite för att få en sista snabb koll även i den. Det kändes som att jag fick till en lite mer rätt känsla där inne och Miro fokuserade dessutom bättre.

På banan: Miro kändes fin och innan starsignal travade jag mest bara runt på fyrkantsspåret. Genom programmet fortsatte känslan att hålla i sig om man bortser från vissa små detaljer. I skänkelvikningarna stod han emot en hel, men jag tycker även att jag lyckades korrigera det bättre än tidigare i alla fall. I ryggningen stod han emot väldigt mycket idag och tittade upp på läktaren, sedan i skrittfattningen blev han lite taggad samt fattade fel först. I mellangaloppen blev min förhållning lite missuppfattad så det blev ett tidigt avbrott, annars flöt programmet på bra.

Det hela slutade på 60,53% vilket jag är helnöjd med, bästa resultatet hittills i LA:1. På skänkelvikningarna fick jag 4/8 respektive 5/10, sedan 4:or på ryggningen samt skrittfattningen. Annars är det mest 6:or och 7:or blandat med en 5:a. Red dessutom in min första 8:a i en LA idag! Jag är nöjd med ritten trots missarna, Miro hade dessutom samma härliga bjudning som förra helgen. I slutkommentaren står det att han behöver bli stadigare och det håller jag med om, men det kommer. Fick dessutom kommentaren Härlig snygg ponny med karaktär, som blir riktigt bra när formen kommer på plats.

Framridning Lag 03.

Lagtävlan för Ponnyallsvenskan (Lag 03) - debut
Framridning: Valde att rida fram på den mindre banan den här gången istället, vilket jag tror var ett bra val. Började med att skritta serpentinbågar och började sedan trava fram på samma sätt. Kände igenom böjning och ställning i den låga formen. Började sedan galoppera och där plockade jag ihop honom ganska på en gång, red lite volter och började sedan känna igenom serpentinerna. Serpentinen i vänster galopp flöt väldigt bra, den i höger var dock svårare. Fick kämpa en stund innan jag kom igenom utan byte, märks tydligt att han är svagare i högerbak. Han blir småstark och lägger sig på bogarna, vilket resulterar i omslag. Fick till någon halvbra utan avbrott tillslut i alla fall och gav mig där. Kände sedan igenom några skänkelvikningar innan det var dags för collektingring, men känslan var bra i vilket fall.

I collectingring: Kände igenom traven ordentligt, plockade ihop honom ordentligt och red även lite tempoväxlingar. Red även lite snirlekvägar för att känna igenom sidorna samt lite galopp.

På banan: Red runt fyrkantsspåret innan starsignal, lekte lite med tempot och sådär. Programmet flöt sedan på riktigt bra, fick ihop honom lite bättre än föregående klass i traven. Skänkelvikningarna flöt bättre även om de inte var hundra procentigt bra, ryggning och skrittfattningen lika så. I skritten var han avslappnad och fin, vilket även belönades. I galoppen flyter det inte lika bra än, jag vill lite mer än vi klarar i nuläget. Det flöt helt klart godkänt i alla fall och det enda som strulade var den där högerserpentinen, där vi fick ett omslag som jag rättade.

Resultatet landade på hela 61,71%! Det är 6:or och 7:or med tre 5:or, sedan missen i galoppen som blev en 3/6. Riktigt roligt att vi kan gå in och prestera så bra i debuten, har visserligen ridit programmet en gång i våras på programridning men ändå. Även i det här programmet fick jag påbackning på ostadig form, men personligen tycker jag att han var stadigare i den här klassen, om än inte helt stadig. I övrigt var han en trevlig ponny med utstrålning. Kändes som att vi hittade ett flyt i programmet trots att det är lite småklurigt, speciellt så här första gångerna. Det är i alla fall ett väldigt roligt program där det händer mycket!


Jag är väldigt nöjd med tävlingsdagen, annat kan jag inte vara. Två ritter på över 60% i bagaget på regional LA-nivå kändes väldigt bra för självförtroendet. Tack Miro för att du är världens bästa och finaste ponny!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback