Rebell - 28 november 2012

Publicerat av Jennie Börs den 28 November 2012 kl. 22:03 i Ridpass - Andra hästar
Idag har jag ridit min första lektion på storhästtimme, givetvis fick jag även rida storhäst. Premiärpasset på Rebell, en valack född -06 som stått på klubben sedan februari i år.

Fick en bra och positiv bild redan i skrittarbetet, där han fint accepterade hjälperna och sökte sig till bettet. Vi red lite skänkelvikningar på hörnlinjerna, för vänsterskänkeln var det svårt att få honom helt parallell men det blev bättre. För högerskänkeln var det mest lite trögt, men det blev bara bättre och bättre och i övrigt flöt både skänkelvikningarna bra. Vi övergick sedan till lite travjobb, där vi först red tre serpentiner över medellinjen för att sedan rida på 20m-volterna. Även i traven fick jag en bra känsla, gjorde lite tempoväxlingar fram och tillbaka för att underhålla honom dessutom. Avslutade sedan uppvärmningen med lite galopp, klart svårast att få ihop alla delar där. Det blev bara bättre och bättre i alla fall!

Vi började sedan att förbereda lite för dagens tema, enkla bytet. Följande gjorde vi genom att fatta galopp från skritt, galoppera ungefär halva voltspåret och sedan bryta av till skritt. Det gjorde vi några gånger åt båda hållen. Jag blev väldigt överraskad över hur lydig Rebell var, både i fattningar och avbrott. Med tanke på att han fortfarande inte är helt färdigutbildad och så trodde jag att det skulle vara mer komplicerat, men inte. Han fattade så snällt galopp och bröt av när jag bad honom, inte allt för många travsteg innan skritten och inget motstånd. Allting gjorde han med lätthet och vilja.

Avslutade sedan med att göra några enkla byten på "byt om volt"-linjen några gånger, även där flöt det på bra. Rebell var lydig och fann sig bra i övningen, väldigt nöjd. Slutligen travade vi av på åttvolt, där var han verkligen rörlig och lösgjord i kroppen. Fick en superbra känsla där allt bara flöt, bytte varv mjukt och fint bara genom att sitta om.

Jag är väldigt nöjd med passet, speciellt med tanke på att det var första gången jag red honom. Allting flöt på så bra och klaffade, blir inte direkt sämre av att Rebell är en mycket trevlig häst. Finns ingenting att klaga över och jag vill absolut rida honom mer i framtiden!

Rebell i vintras, strax efter han kommit till klubben.

Kommentarer
Kommentar av: Karin

Oj, vad mörk han var då!

Svar: Jaa, tänkte på det jag också. :)
Jennie Börs

2012-11-29 @ 08:35:39
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback