Miro - 19 november 2012

Publicerat av Jennie Börs den 19 November 2012 kl. 22:03 i Ridpass - Miro
Veckans första dressyrträning gick idag av stapeln ute i Hedenslund, givetvis för Pernilla. För att inte ge Miro för mycket träningsvärk tog vi därför det idag "lite lugnare", men det betyder inte precis att det inte blev jobbigt för mig och Miro.

Efter en liten individuell framridning drog vi igång, idag handlade det i stort sätt bara om att få igenom den där lilla extra böjningen. Han ska vara ställd, ingenting ska flyta ut och samtidigt ska takten vara bra: lättare sagt än gjort kan jag meddela. Blev bara travarbete idag, men det var nog väldigt nyttigt då jag känner mig bäst hemma där och kan därför korrigera och komma åt honom enklast.

Vi jobbade mycket på volt, olika typer av storlekar där den största var 20m och den minsta vi var inne på måste varit runt 6m skulle jag kunna tänka mig. Tog igenom på en voltstorlek och sedan fick jag flytta ut eller in på volten igen. Miro försökte givetvis alla metoder och det är inte helt enkelt att vara tillräckligt kvick på rätt sätt, men skam den som ger sig säger jag bara. Det ska ställas, lättas av i handen, ridas genom sittbenen och sitsen, fångas in bogar och bakben + allt vad det nu är, men sedan kommer de stunder där allting bara flyter. När det bara flyter på och där jag förstår vad arbetet ger för resultat.

Fick även rida lite på fyrkantsspåret för att känna rakriktningen på både honom och mig (haha), vi gjorde även några skänkelvikningar på LA:1-linjen. Gick riktigt bra faktiskt, för vänsterskänkeln fick vi ett superbra flyt och de för högerskänkeln var inte fy skam de heller.

Jag är väldigt nöjd med träningen, även om Miro kanske inte gick så klockrent som han kan göra. Det märks tydligt att han är en ponny med kort rygg, det är svårt att få igenom böjningen helt på honom. Men bitvis blir han så fin och jag får verkligen en superbra känsla där allt flyter. Framåtbjudningen är heller inte att klaga på, även idag fick jag bromsa tillslut för att han bara ränner iväg. På mig själv märkte jag tydligt att det varit mycket ridning i hoppsadel, hade svårt att sitta upp ordentligt men det blev i alla fall bättre och bättre.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback