Transportskydd?

Publicerat av Jennie Börs den 08 Maj 2012 kl. 21:42 i Tankar & åsikter
Har ni transportskydd på era hästar under transportfärden?

För ungefär ett år sedan hade Miro alltid låga transportskydd+boots under sina transportfärder, men idag har han oftast bara bootsen på sig när han är ute på äventyr. Ibland har han sina låga transportskydd, men endast som "lindskydd" när vi åker på träning. Även Jumanji står med endast boots i transporten.

Båda ponnyerna står helt still i transporten, Jumanji sparkade i början men har nu lugnat ner sig *pepparpeppar*. Miro har åkt utan någonting på benen vissa gånger till och med, utan en skråma. Anledningen till att de bara har boots på sig är för att trampskador inte är speciellt roliga när de uppstår. Transportskydd tycker jag är väldigt klumpiga, Miro skulle till exempel aldrig kunna gå i ett par vanliga höga. Det finns även en risk att de glider ner, det gjorde en av Miros när jag körde utan lindor under och efter det har han aldrig åkt med dem utan lindor under ... 


Miros transportboots. Jumanji har för till fället ett par i gummi.

Kommentarer
Kommentar av: Pernilla

Jag har ALLTID transportskydd. Skulle aldrig falla mig in att åka utan eftersom jag sett riktigt hemska skador på hästar vars ägare har skarvat med detta.

2012-05-08 @ 22:29:27
Kommentar av: Karin

Ponny hade ju boots när han åkte broddad, annars ingenting :)

2012-05-09 @ 08:25:29
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback