Svärdsjö Ridklubb: 20 maj 2012

Publicerat av Jennie Börs den 20 Maj 2012 kl. 21:00 i Tävling
Idag har jag, pappa och farmor varit ute och tävlat på egen hand med Miro. Allt har gått jättebra, ponnyn har skött sig prima och levererat över mina förväntningar. Har tyvärr inte så mycket bilder, men allt finns på film i alla fall!

LC:1
Framridning: På framridningen kändes han väldigt fin, reglerbar och rörde sig bra igenom hela kroppen. Behövde endast rida med aktivt säte för att verkligen få ett sug i handen, allting kändes bra! Framridningen blev dock lite lång, så la in ganska mycket skritt.

I collectingring: Han spände givetvis till, att gå in i ett ridhus från alla "kompisar" är ju ingen höjdare alla gånger. För att få honom att fokusera igen la jag honom på en volt och red sedan skritt - travövergångar i massor. Det fungerade väldigt bra!

På banan: Det första han gjorde var att vända ut, men vi jobbade oss ner till C där vi la oss på en åttvolt för att kunna slappna av lite innan startsignal. Själva programmet gick ganska bra, jag gjorde väl några missar. Miro var lite tillbaka och spänd, men det börjar jag ju vänja mig vid. Vid två tillfällen fick han syn på människor uppe på läktaren, som givetvis var farliga, men vi lyckades trassla os ur även det. Vi fick några 5:or, men annars var det 6:or och några 7:or. Vi lyckades även skrapa ihop hela tre 8:or! Blandannat på uppridning och halt-hälsning, vilket kändes väldigt bra. Tänk om han kunde spänna av så hela programmet!

Vi slutade på 62,22% och det ledde oss även till en vinst. Andra raka vinsten i LC, härligt!





LB:1
Framridning: Vi tyckte vi hade räknat ut allt så bra, men när det skulle två in i collectingring blev det lite tajt om tid. La fokus på att få igenom galoppen ute där vi hade gott om yta att röra oss på. Fick en ganska bra känsla faktiskt, hade önskat lite mer stunst i galoppen dock.

I collectingring: Eftersom vi var två ekipage på liten yta fick jag göra det bästa av situationen, lyckades i alla fall rida lite samma sak som i föregående klass. Krävde lite mer av honom, försökte få honom att komma upp lite i formen och röra sig genom hela kroppen.

På banan: Började med den hederliga åttvolten vid domaren, väldigt spänd Miro. Fick faktiskt ett ganska bra flyt igenom programmet, det enda som krånglade lite var vänstergaloppen. Tappade bjudningen och var lite ostadig till och från. Kändes sådär bra och gissade på 55-57%, men blev glatt överaskad när vi landade på 60,69%! Hade några 5:or och en 4:a, men det vägdes upp av 7:orna och 8:an som vi fick på sista halten. Lyckades knipa en 7:a på mellantraven, riktig nöjd med det eftersom han brukar vara för spänd för att kunna prestera. Antar att det betyder att han kommit igenom ytterligare ett snäpp. Hamnade första utanför placering.

Jag är otroligt nöjd med dagen! Över 60% i båda klasserna, en vinst och en första utanför placering. Det går verkligen framåt för mig och Miro, snart kan vi förhoppningsvis prestera lika bra på banan som på träning. I de här klasserna skulle vi nog utan problem kunna rida med 7:or och 8:or programmet igenom.

Kommentarer
Kommentar av: Maja

Grattis !! :D

2012-05-21 @ 21:06:42
Blogg: http://majawallstrom.blogg.se/
Kommentar av: Pernilla

Är det litet startfält med tanke på att du vunnit på så pass låg procent? Vet att det var dåligt med "bra" ponnyer och starter förra året och i början på det här. Menar inte att va elak är bara nyfiken. Grattis förresten!

2012-05-22 @ 09:14:48
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback