Säterbygdens Ridklubb: 23 maj 2012

Publicerat av Jennie Börs den 23 Maj 2012 kl. 22:16 i Tävling
Red en Pay and Ride idag på klubben, jag och Miro red vårt första program någonsin på LA-nivå. Det var gudars varmt ute, sommaren börjar verkligen komma, men vi överlevde trots det!

Lagtävlan för Ponnyallsvenskan (Lag 03)
Framridning: Valde att rida fram ute, trots värmen och det något tunga underlaget där nere. Framridningen var väldigt bra om jag får säga det själv, mesta dels hade han en bra bjudning, var lösgjord och fin samt gjorde det han skulle. Fick några tokryck, där han fick lite halvpanik. Ena gången vet jag inte vad det berodde på, andra gången fick han syn på Jumanji. Jag blev lite spännd och hetsig i min ridning, men vi lyckades trassla oss ur det med några djupa andetag.

På banan: Inne på banan tappade han bjudningen framåt, jag fick rida som en tok för att få honom dit jag ville. Han var lite småtittig här och där, herregud det låg ju bommar och stod hinder uppställda utanför dressyrstaketet sa Miro. ;) Allt började dessutom med att jag tappade stigbygeln i första mellantraven, men annars gick travprogrammet ganska felfritt. I ryggningen hade jag väldigt bråttom, Pernilla frågade efteråt om jag skulle med tåget eller så eftersom jag annars tar det väldigt lugnt. Men han ryggade i alla fall, helt okej dessutom! Galoppen gick bra även den, jag var dock väldigt trött där och det blev lite "flamsridning" kändes det som. Inga felfattningar i alla fall och båda serpentinerna satte vi galant. Vi tog oss igenom progarmmet med två 4:or, en 7:a och resten 5:or och 6:or, slutresultatet landade på 55,43%. I själva programmet hade vi 6/12 på alla koeff, utom en där vi hade 5/10 - otroligt nöjd med det!

Jag är så otroligt nöjd över min fina ponny. Nog för att det var segt och så där inne på banan, men mitt mål var att komma ihåg programmet och landa runt 50% och det klarade vi utan tvekan. I slutkommentaren står det att det är mer motor som saknas, för att få formen stadigare. Med motorn kommer även hans enormt härliga gångarter, det kommer bli grymt det här!


Framridningsbild

Kommentarer
Kommentar av: Maja

Vad kul att du är så nöjd ! Ni är verkligen super duktiga. :)

2012-05-23 @ 22:29:22
Blogg: http://majawallstrom.blogg.se/
Kommentar av: Fanny

Vad kul att det gick bra! :)

2012-05-24 @ 20:09:28
Blogg: http://fawila.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback