Miro - 3 april 2012

Publicerat av Jennie Börs den 03 Maj 2012 kl. 20:13 i Ridpass - Miro
Idag körde jag den sist riktiga igenomköraren inför helgens tävling, på en småarg och spänd ångvält till ponny! Ibland är det inte lätt att heta Miro alltså, speciellt inte när han har en matte som säger att han måste ta högerskänkeln och som dessutom har lärt sig sitta mitt i sadeln. ;)

Började med att bara irda runt på fyrkanten och få honom att ta högerskänkeln. Han var väldigt spänd, skulle titta på allt och inget, blev inte bättre av att de smällde smällare heller. En positiv sak var att han istället för att sega ihop och stå emot när jag bad honom att ta skänkeln var att han gick som en ångvält, det är i alla fall lite enklare att jobba med honom då. Dock blir han förbaskat stark istället, men det finns i alla fall något att jobba med. Tog igenom galoppen ordentligt i båda varven på en volt och efter han gått igenom hela sitt föråd om hur man kommer ifrån arbetet gav han sig faktiskt. Det är inte lätt för honom att smita undan när jag sitter som klistrad mitt i sadeln, han har inte en chans.

Avslutade galopparbetet med att rida några 15m volter tills jag fick en bra känsla i dem och sedan red jag lite serpentiner i trav. Han blev faktiskt ganska fin i traven, lite småstark bara till och från. Avslutade med att trava av honom och efter det var han jättehärlig att sitta på när jag skulle göra sista avsaktningen!

Passet har både sina positiva och negativa sidor, men jag tar med de positiva. Imorgon ska vi bara jogga lite och känna så att gas och broms fungerar!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback