Klassbyte

Publicerat av Jennie Börs den 26 Maj 2012 kl. 10:10 i Allt & inget

Det är nu dags för mig och Miro att lämna det trygga för att istället ge oss ut på nya och spännande äventyr. Efter tre placeringar på LC-nivå, varav två raka segrar med en bästa nivå på 64,44% ska vi nu lämna den nivån för att istället ta sikte i LA-klasserna.

Redan efter förra helgens segern bestämde jag mig för att det skulle få bli min sista ritt i LC, vi skulle då få ett sådant bra avslut. Sluta med flaggan i topp genom två segrar och planen för säsongen var trots allt att bara rida några enstaka LC:er. Vi har ingenting att göra i en LC:1 eller LC:2, det är bara slöseri med tid att rida dem i dagens läge. Sitta och förbättra procent kan vi göra i en högre klass istället, det ger oss mycket mer.

När det dessutom gick så bra under onsdagens Pay and Ride kände jag mig verkligen tvingad att byta, jag kände att det var där vi hörde hemma. Jag blev sysselsatt i hjärnan, behövde hålla full fokus för att förbereda inför varje nytt moment. Den känslan finns inte hos mig i en LC, där styr jag bara runt och ser glad ut. Sysselsättning är bra för både mig och Miro, får han något att tänka på hela tiden blir han stabilare i huvudet. I dagens läge får jag sysselsätta honom genom halvhalter och små, osynliga tempoväxlingar.

Direkt efter ritten i onsdags pratade jag med Pernilla och hon gav sitt samtycke, så jag gjorde ett klassbyte till hemmatävlingarna. Istället för att rida en lokal LC:1 kommer jag rida en regional LA:1, det blir helt enklet LA-debut och reginaldebut i en och samma smäll. Det känns otroligt bra och jag är väldigt motiverad, för just nu känns det verkligen som jag och Miro är på väg framåt. Nu kommer vi dessutom att få göra LA-debuten på hemmaplan, det känns tryggt och skönt.

Målen för starten är att göra vårt bästa, ta oss igenom programmet rätt väg och sedan får vi se vart det leder. Vad jag vet har startfältet ganska mycket mer erfarenhet i klassen än jag och Miro, men vad gör det? Jag och Miro klarar det här, det vet jag. Mot nya utmaningar, nya äventyr. På något sätt känns det som att det är nu som allting börjar på riktigt!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback