Insjöns Ridklubb: 5 maj 2012

Publicerat av Jennie Börs den 05 Maj 2012 kl. 15:40 i Tävling
Idag blev det uppstigning vid halv fem, faktiskt inte så överdrivet trött. Vädret var inte det roligaste kanske, men det är väldigt svårt att påverka. Vid klockan sex lastade vi ponnyerna och åkte upp mot Insjön. Dagens väder har varit varierat, en blandning mellan regn, hagel och snö. Det blev i alla fall en kort dag, jag hade endast en timme mellan starterna!

LC:1
Framridning: Miro var lite smått förbryllad över att det var klaffsigt underlag, han visade starkt sin motvillighet till att gå igenom de värsta pölarna. Han spände upp sig som tusan och bjöd inte för fem öre, i galoppen gjorde han tappra försök till att hoppa igenom dem. Tog därför ett spö i travarbetet för att få honom att tänka lite mer framåt, det fungerade fakttiskt lite bättre. Red även mycket där det var som blötast, för att han inte skulle bli allt för mycket förbryllad senare inne på banan. Miro frustade i alla fall som väääldigt mycket, gav honom skrittpauser ofta för att erbjuda honom och han tog tacksamt emot dem!

På banan: Inne på banan spände han till i sin vanliga ordning, la mig på en åttvolt vid domarbilen och tog igenom det så mycket som det gick innan startsignal. Travprogrammet gick ganska bra, han bjudningen och energin var dock inte den bästa. I den fria skritten kändes lite viglig och när vi skulle börja trava igenom blev Miro arg och kickade till (det skvätte upp grus bakom mitt öra, hehe). Han fortsatte sura fram till fattningen men efter det blev det bättre. Högerfattningen blev lite bättre, men fortfarande inte helt okej. I volten skvätte det sand på staketet vilket var lite småläskigt.

Var inte supernöjd med ritten, energin fattades och jag hade ju flera småmissar. Trots det räckte det till 63,33% och en första placering! Lite småchockad faktiskt, men det gjorde mig lite gladare faktiskt. Min och Miros första seger tillsammans, riktigt roligt! Slutkommentaren löd: "Mjuk, stadig ridning på lydig ponny som tyvärr tappar sin energi stundtals. Du inverkar bra, när den spänner sig. Lycka till!"



LB:1
Framridning: Hade ju inte så lång tid mellan klasserna, så var upp till transporten en snabbis efter prisutdelningen och sedan ner till framridningen igen. Han stod fortfarande emot lite (underlaget har nog en stor del i det hela) men i övrigt kändes han fin. Kände mest igenom honom lite och tog igenom honom lite extra.

På banan: Även i den här klassen försvann energin en hel del. Hade en del småmissar genom programmet, som till exempel att han surar ur i galoppfattningarna, i högergaloppen resulterade det korsgalopp som jag dock rättade på en gång. Mellan vänster- och högergaloppen blev han lite väl taggad och ville galoppera igenom kortsidan. I travprogrammet är det 6or och 7or rakt igenom, bortsätt från mellantraven där han inte bjöd för fem öre! I galoppen har vi en variation mellan 3or och 6or, vi behöver verkligen bli säkrare i galopprogrammet.

Var vä ungefär lika nöjd efter LBn som jag var efter LCn, fick dock inten stor överraskning när jag fick resultatet. Fick 55,86%, vilket var precis jag trodde att det skulle hamna runt. Slutkommentaren löd: "Du rider mjukt. Ponnyn tappar sin energi, speciellt i galoppen. Lite småmissar i programmet! Lycka till!"

Lite fler rosettbilder kommer, har tyvärr inga bilder från programmet då endast mamma var med idag. Sa till henne att filmningen var prio ett, det är för mig mycket roligare (och viktigare) att ha ritterna på film än bild!

Kommentarer
Kommentar av: Anonym

Grattis Tjejen!!!!!

2012-05-11 @ 10:01:56
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback