Grey - 15 maj 2012

Publicerat av Jennie Börs den 15 Maj 2012 kl. 21:03 i Ridpass - Andra hästar
Skänkelvikning och sluta stod på dagens lektionsplanering, jag fick rida Grey. Han var faktiskt ganska med och igång redan från starten, inte alls så shettisaktik i steget som han kan bli. Det var nästan tvärt om, jag fick rida massor av halvhalter för att han inte skulle springa ifrån mig. Vi red fram på volten i trav och även i galopp, han la sig lite väl mycket i handen i början men det blev bättre.

Sedan övergick vi med att rida skänkelvikning på en diagonal från hörnet för att sedan jobba oss fram på en diagonal. Här började hans trippighet komma fram vilket resulterade till att han gick iväg lite för mig. När jag var noggran med halvhalter blev det i alla fall bättre. Det här gjordes i skritt och efter ett tag övergick vi till att börja rida i skänkelvikning på diagonalen för att sedan ställa om och sitta om för att rida in i en sluta. Det blev bättre och bättre för varje gång för mig och Grey. Vi böt sedan varv för att göra samma sak, i det här varvet gick inte inte ifrån mig riktigt lika mycket. Det fanns dock fortfarande en del som jag hela tiden behövde tänka lite extra på, men det blev väldigt bra tillslut!

Mellan skänkelvikningarna/slutorna hann vi med att rida en långsida + volt i trav, Grey kändes väldigt fin faktiskt. Loss i kroppen och kom fram med näsan istället för att krulla ihop sig som han gärna gör. I avtravningen kändes han också väldigt fin, precis som i traven där emellan. Jag är väldigt nöjd med passet, känns som det var år och dagar sedan jag red lektion eftersom de inte blivit någon de två senaste veckorna. Under den tiden har jag i alla fall lyckats förbättra och börjat få bort mina små olater riktigt bra, för det berättade Susanne på slutet! Vissa saker är inte helt lösta, men snart så!


Alex och Grey på KM förra sommaren! :)

Kommentarer
Kommentar av: Annika

Fin bild :)

2012-05-16 @ 18:53:36
Blogg: http://blogofphoto.blogg.se/
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback