Svar på frågestunden

Publicerat av Jennie Börs den 25 Maj 2012 kl. 20:35 i Frågor och Svar
Har du några speciella mål med dinna ponnysar? :)
För Miro har jag flera mål uppsatta, eftersom det är han som är min tävlingsponny. Vårt kortsiktiga mål tävlingsmässigt är att lämna LC-klasserna och istället komma ut i LA-klasserna. Utöver det jobbar vi ständigt med att hitta samma känsla inne på banan som jag kan ha på träning och framridning, alltså visa hans rätta sida. I dagens läge visar vi knappt upp hälften av vad vi egentligen kan inne på banan! Vårt långsiktiga mål är att starta LA:P1 innan vår tid tillsammans är över.

Jag och Jumanji har inga större tävlingsplaner, men som det ser ut nu ska vi styra runt en LC:1 på KM. Målet där är att han ska vara så avslappnad som möjligt och helt enkelt göra vårt bästa utifrån de förutsättningar som vi finns. Sen, vem vet, vi kanske hoppar någon lite klubbhoppning om vi kommer igång med skuttandet.

Vad hände med Evita?
Vi hade bara Evita på foder, därför lämnade vi tillbaka henne när vi köpte Jumanji. Anledningen till att vi valde att lämna tillbaka henne var för att Johanna skulle få en ponny att utvecklas med fram till den dagen hon fyllde 18, visst hade hon kunnat utvecklas med Evita men att köpa egen är alltid ett säkrare kort.

Evita har stått hos sin ägare sedan vi lämnade tillbaka henne. Har träffat henne ett par gånger när hon varit med till klubben, blir alltid lika glad när jag ser henne. Evita har varit ut på några tävlingar med annan ryttare under våren och antagligen ska hon snart betäckas med Dimmans Eros. På söndag fyller tanten dessutom 20 år!


Hur länge har du ridit?
Jag började rida på ridskola när jag var åtta år, har alltså ridit i runt nio år nu.

Hur lång är du?
Jag är mellan 166-167cm lång.

Hur länge har du haft Miro?
Jag har haft Miro i snart två år, den 14 juni 2010 besiktigade vi honom samt hämtade hem honom. Han blev då även min (och Johannas) på papper!

Och hur tror du att du kommer utväcklas som dressyrryttare?
En väldigt svår fråga att svara på faktiskt, allt beror på hur man vrider och vänder på det. Jag har en ponny med rätt förutsättningar, som skolar mig och min ridning något enormt. Miro har lärt mig otroligt mycket under de här två åren och jag vet att han har minst lika mycket till att ge mig. Jag har en bra tränare och föräldrar som stöttar, de ger mig det som jag behöver för att kunna utvecklas dit jag vill. Inom mig finns det en vilja, jag vill alltid bli bättre och komma ett steg längre vilket jag tror är otroligt viktigt. Jag tycker dock det är svårt att sätta någon benämning på hur jag kommer att utvecklas, men en sak är säker: jag ska bli så bra som jag bara kan!

Hur gammal är du?
Jag fyllde 17 år den 29 mars.

Vad heter dina ponnyer?
Det står i headern, men, den bruna heter Miro och fuxen heter Cristalls Jumanji.


Vad letar du efter hos en häst? Tänkte ridmässigt.
Miro har höjt mina krav otroligt mycket i den här frågan, kan jag börja med att säga. Jag vill ha en känslig häst, då menar jag känslig på många olika sätt. Känslig i munnen, för skänkeln och sitter jag t.ex. för vänster galopp när jag ska fatta höger, ja, då ska hästen fatta vänster galopp. Miro är precis så och det skolar en som ryttare något otroligt. Jag vill även ha en häst med arbetshuvud, den ska tycka att det är roligt att arbeta och vara positiv till arbete. Den får gärna ha lite attityd, den ska dock användas på ett positivt sätt. Jag är ganska feg av mig ser därför helst att hästen har sina fyra ben stadigt på jorden, hehe.

Vilken är din idol i hoppning och dressyr?
Jag har faktiskt aldrig haft några riktigt stora idoler, däremot blir jag inspirerad av flera olika personer inom båda disciplinerna. För att ge några exempel på ryttare som ger mig lite extra motivation får jag nog ta och säga Rolf-Göran Bengtsson, Patrik Kittel, Jan Brink och Edward Gal.

Vad är det svåraste och lättaste hos Jumanji och Miro?
Miros styrka är nog att han har väldigt lätt för att korta ihop och samla sig, när han är helt igenom och arbetar aktivt med bakbenen kan man verkligen plocka ihop honom hur mycket som helst. Därför blir det svåra åt andra hållet i stället, att få honom att länga ut sig ordentligt. Han går hellre uppåt än framåt och kortar ihop sig, men vi har jobbat väldigt mycket med det och det blir bara bättre och bättre.
Jumanji är väldigt rytmisk av sig, om man till exempel bollar med galoppen fram och tillbaka ändrar sig inte rytmen ett enda dugg. Det svåraste hos Jumanji just nu är att få honom att ta lika mycket stöd i båda tyglarna samt verkligen ta tag i bettet, men även det jobbar vi mycket med och det blir bara bättre och bättre.

Känns inte som om du rider Jumanji så ofta? Varför? Eller har jag helt missat något?

Du har helt rätt i den frågan, jag rider inte Jumanji lika ofta som jag rider Miro. Bakgrundstanken är att jag och Johanna ska turas om att rida hästarna lite, vilket har fungerad relativt bra i alla fall. Dock har den planen spräckts ganska mycket nu när tävlingssäsongen är i full gång, med tanke på träningar och trimningar inför det. Vi jobbar på det helt enkelt, för innerst inne vill både jag och Johanna rida på båda våra fina ponnyprinsa!


Lindar du med padd eller inte? Åsikter om det?
När jag lindar har jag alltid en padd under, oavsett vilken typ av linda jag har. Under en elastisk linda antar jag att orsaken är ganska självklar till varför jag har en padd, kanske inte lika självklar när jag lindar med fleece. Min åsikt är den att padden hjälper till att fördela trycket över hela benet. De paddar jag har under fleecelindor är dessutom tunna och smidiga, så det märks knappt att de finns där under lindan.

Är jag världens bästa syster?
Har jag så mycket annat att jämföra med, inte precis! Men trots att du kan vara otroligt jobbig och krävande, så är du absolut världens bästa! ♥ Frågan är då ställd av min lillasyster!

Kommentarer
Kommentar av: hanna

Fin blogg du har ! :)

har FRågestund på in blogg om det blir tillräckligt många frågor så gör jag video blogg :) Skulle vara super glad om du ville vara med oxå <3 klicka här för att komma till frågestunden : http://hannawesterlind.se/2012/05/fragestund-2/

Kram!

2012-05-25 @ 21:17:53
Blogg: http://hannawesterlind.se
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback