Vad gör en storbloggare bra?

Publicerat av Jennie Börs den 10 Mars 2012 kl. 21:00 i Tankar & åsikter
Bloggar har på något sätt blivit en del i hästvärlden under de senaste åren, håller ni inte med? Det är en trend, har du häst har du blogg: that's it. Stora som små, gamla som nya alla bloggar om ett och samma ämne, nämligen hästar. Vardagen i stallet, utrustning, tävling och träning, åsikter samt mycket annat är innehållet i dessa bloggar. En av mina funderingar kring alla dessa hästbloggar är: vad är det som gör en bra storblogg?

Första steget till att bli en av storbloggarna är framför allt bra och intressanta inlägg. Inlägg med läsvärt innehåll och som inspirerar samt väcker läsarens intresse, det gör att en läsare fortsätter klicka sig in på bloggen. Det ska även finnas kunskap bakom det som skrivs och bloggaren ska kunna stå för sina åsikter i inläggen. Språket som används ska vara korrekt och enkelt att läsa utan särskrivningar, mycket stavfel, konstig meningsbyggnad och inläggen får absolut inte vara röriga att läsa. Varierande inlägg är en betydlig faktor, att läsa en blogg med endast stallvardag och ridpass blir snart uttråkande. Att slänga in fina bilder väcker också ett intresse hos läsaren, det får dock inte bli allt för mycket bilder.

En fin och unik design är en fördel, det gör det mycket trevligare att klicka in på en blogg. Designen ska vara genomtänkt och inte innehålla för mycket plotter, enligt min mening. Det ska finnas en balans och röd tråd genom designen, den ska inte vara ihop slängd och ogenomtänkt. Jag tror att designen har en större betydelse än många tror, det är trots allt läsarens första intryck av bloggen.

Bloggarens bemötande av läsare är ytterligare en stor faktor, tycker jag. En bloggare som provoserar för mycket och är otrevlig mot sina läsare slutar jag oftast att följa. Kritik ska tas på ett bra sätt av bloggaren, klimatet i intenetvärlden är hårt och är man med i leken, då får man leken tåla. Jag förstår dock att vissa kommentarer verkligen kan såra, men bloggaren bör då hellre låta det gå förbi och visa att denne är mognare än den som kommenterade.

Det är några av de faktorer som jag tycker bör finnas bakom en storbloggares blogg. Vad tycker ni?


HorseSpot, en rikitigt bra sida med de ledande hästbloggarna i Sverige.

Kommentarer
Kommentar av: Maja

Håller med dig helt, :)

2012-03-10 @ 22:26:07
Blogg: http://majawallstrom.blogg.se/r
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback