Matrix - 15 mars 2012

Publicerat av Jennie Börs den 16 Mars 2012 kl. 08:29 i Ridpass - Andra hästar
Red ju som sagt Matrix på mammas lektion och det var riktigt roligt! Att rida storhäst är alltid roligt (även om inget slår ponnyer, hihi) och Matrix har jag bara ridit en gång innan, i somras när han knappt rörde sig framåt. Redan från början jobbade jag med att han skulle gå framåt i skritten för att få honom uppmärksam och när vi började trava fann det en bra bjudning redan från början i honom. Han har ett så sjukt härligt steg, det känns verkligen som man flyger fram.

I framridningen fick vi jobba med att öka och minska traven och det fick vi även senare göra i skritten. Det gick ganska bra, även om han tyckte det var lite jobbigt att ta i med bakbenen. Vi gjorde även några framdelsvändningar, det gick bra trots att jag knappt minns hur man gör sånna. Gruppen har just börjat med skänkelvikningar så det var det som stod på schemat. Övningen bestod av att rida upp på medellinjen, rakrikta fram till man kom melln två block och sedan flytta ut mot väggen. På kortsidan komma fram i trav och jobba i trav genom hela långsidan. Skänkelvikningarna gick bra för båda skänklarna, även om det var lite att hålla rätt på för att han skulle trampa igenom helt överallt. I traven jobbade jag nedsuttet för att verkligen få honom i ramen och bitvis hittade jag en bra känsla.

Avlsutningsvis travade vi av på volterna, stor skillnad mellan varven. I vänstervarv trampade han på bra medan han i högervarv böev väldigt rak i innebak. Jobbade igenom det och till och från fick jag respons, men det tog emot endel för honom kan jag säga.

Jag är nöjd med passet, roligt att få rida något som är lite annorlunda. Kändes som jag hittade en bra ram och bitvis kändes det väldigt bra när jag hittade honom. Det är en del att hålla reda på och lite mer häst än vad jag är van vid. Pernilla sa i alla fall att det var bra att jag kunde bibehålla min mjuka och fina ridning trots att jag satt upp på en större häst än vanligt.

Har inga bilder på skoldatorn ..

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback