Helios - 6 mars 2012

Publicerat av Jennie Börs den 06 Mars 2012 kl. 22:08 i Ridpass - Andra hästar
Fick hoppa Helios på dagens lektion. Lektionen hade samma tema som förra veckan, alltså kontroll och rytm, vilket jag och Helios inte hade några problem med. Övningen bestod av ett travkryss som hoppades på en diagonal från långsidan, för att sedan rida igenom en låg trekombination med två galoppsprång emellan varje hinder snett igenom och sedan avsluta med ett kontroll hinder (kort bom) som också hoppades från långsidan. Svårt att förklara, men i alla fall.

Helios var jättelugn och fin redan från början idag, behövde inte alls sitta och hålla koll på tempo eller takt hela tiden. Han var även väldigt fin på bettet, blev inte alls orolig i huvudet eller så när jag bad om böjning eller ställning. Det var helt enkelt bara att rida mjukt och lugnt för att få allt på plats. Lugnet höll sig även i hoppningen, behövde inte alls bromsa eller bråka med honom speciellt mycket. Blev riktigt förvånad när han fortsatte lugnt genom hela kombinationen utan tjuvökning. Själva övningen gick riktigt bra båda gångerna, bortsett från att jag inte hittade någon bra väg mot kontrollhindret.

Vi avslutade med att hoppa kontrollhindret upplagt på blockens högkant två gånger var, fick då till vägen mycket bättre. I avtravningen började takten rinna iväg lite, antagligen var han lite glad efter hoppningen, men det var inte svårt att få honom tillbaka. Jag är verkligen jättenöjd med Helios och han är en ganska bra hopponny för mig eftersom han verkligen är dundercool i hoppningen.


Hihi, jag och Helios 2009! Hänt en del med både ponny och ryttaren sedan dess. :)

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback