Välj dina medmänniskor

Publicerat av Jennie Börs den 25 Juni 2012 kl. 09:00 i Tankar & åsikter
Någonting som är mycket viktigare än vad man egentligen tror är att välja sina medmänniskor väl. Det är viktigt att se till att du trivs med de människor som du har i din närhet, de personerna ska få dig att må bra och inte tvärt om. Jag har med åren lärt mig att se vilka människor som kan få stanna och vilka som istället kan ta sina skor och gå.

Under åren har jag sorterat bort många människor från min omgivning, personer som snarare tar min energi än ger mig energi. Faktum är att när jag fått bort en energitjuv så mår jag själv mycket bättre i sin själ, eftersom jag själv istället får behålla min energi för mig själv. Jag har tyvärr mött allt för många energitjuvar och det är ofta svårt att förstå varför just de tar min energi, men när jag väl upptäckt varför: då är det ganska självklart.

Exempel på energitjuvar kan vara personer som på något sätt utnyttjar en eller som alltid låter den andre ta kontakt och visa viljan på att vänskapen ska fortsätta. Det kan också vara människor som man vet pratar illa om en bakom ens rygg eller som bara vill ha bekräftelse om att dennes kunskap är bättre än det man själv vet. Det här är bara ett urval av de exempel som jag kan komma på, skulle jag rada upp alla skulle ni antagligen inte orka läsa hela inlägget.

När jag väl funnit mina energitjuvar har det alltid varit svårt att veta för mig att veta hur jag ska gå vidare, men med tiden har jag dock funnit mina små knep. För det första brukar jag alltid låta personen i fråga visa mig vart jag står hos den, hur mycket är jag egentligen värd i dennes ögon? Ganska snart brukar jag märka vart jag egentligen står i deras  vänskapsled, om jag är en som verkligen betyder mycket eller inte för den andre. Oftast har jag märkt att jag egentligen bara är en "fisk i vattnet", en som den egentligen klarar sig lika bra utan.

Idag har jag i stort sätt bara personer som får mig att må bra i min omgivining, personer som samtidigt som de tar min energi ger mig minst lika mycket tillbaka. När jag har sånna personer runt omkring mig mår jag mycket bättre, eftersom mitt energiförråd aldrig tar slut helt. Ibland har jag upptäckt att de människor som en gång tagit energi faktiskt har energi att ge mig senare i livet, givetvis har jag då tagit tillbaka de personerna.

Se till att välja dina medmänniskor väl. Sortera energitjuvar och energiladdare var för sig och ta till vara på de som du vill ha kvar. Låt dig inte utnyttjas, vänskap är att ge och ta. Inte att den ena ska ge och ge, den andre ta och ta.


Ponnyerna är mina absolut bästa energiladdare i dagens läge!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback