Miro - 28 juni 2012

Publicerat av Jennie Börs den 28 Juni 2012 kl. 22:20 i Ridpass - Miro
Känslan av att få sitta på den här ponnyn efter ett par dagars uppehåll är verkligen obeskrivlig, han är verkligen så underbar. Idag jobbade vi vidare med det som vi gjorde på söndagens träning, alltså mycket grundjobb med rakriktning och tempoväxlingar i alla gångarter.

När det fungerade bra valde jag idag att jobba lite extra med galopparbetet. Valde att inrikta arbetet mot fattningar från skritt och förvänd galopp, övningen jag satte ihop såg ut ungefär såhär: galoppfattning från skritt vid lämplig punkt, vända halvt igenom och fortsätta långsidan samt genom båda hörnen i förvänd, avbrott till skritt någonstans på långsidan och sedan började jag om från fattningen igen. Miro var verkligen duktig, hans surigheter kring skrittfattningar i högervarvet fanns inte kvar. Idag blev han mer laddad och explosiv istället för att backa, vilket är hundra gånger bättre. Han skötte förövrigt allting annat väldigt bra också, inga problem alls i förvända och fattningarna får helt klart godkänt även om han blir lite taggad i dem. Galopp - skrittövergångar är ingenting vi tränat speciellt mycket på, därför tog vi det bara lugnt och lät det bli något extra travsteg in i skritten och så för att få en mjuk övergång istället för dragkamp.

Avslutade med at trava av honom och då kändes han verkligen fin, förutom att han var lite irriterad på flygfän. Jobbade på bra, svarade bra både fram och tillbaka. Riktigt nöjd med honom!


Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback