Miro - 24 juni 2012

Publicerat av Jennie Börs den 24 Juni 2012 kl. 22:03 i Ridpass - Miro
Idag tränade vi dressyr för Pernilla, en mycket välbehövlig och nyttig träning blev det. Dagens arbete var egentligen bara basic-saker, så som rakriktning, tempoväxlingar och framför allt min position och sits.

Vi började med att trava runt på ett fyrkantsspår i lättridning och sedan bit för bit hitta en lagom grundtrav, som sedan skulle växlas med en lite högre växel. I det skulle jag bara hålla honom rak samt tänka på min position. När vi fått till båda varven i trav övergick vi och gjorde precis samma sak i galopp.

Efter galoppen började vi jobba nedsuttet i traven och i det lägga 10m volter, men samtidigt växla mellan de olika växlarna i traven och jag skulle hela tiden vara medveten om vad jag gjorde. Miro blev verkligen fin, travade på av egen maskin och allting bara flöt på. Jag måste dock tänka på mina små hyss, så som att bli lite stark i högertygeln samtidigt som jag lättar av i vänster. Min blick ska hela tiden ha ett nytt riktmärke att rida till och sedan ska vad och små kramningar i tygeln bara reglera tempot. Det är inte förens allt det sitter, som det tillslut gjorde, man kan börja rida lite mer avancerat.

Jag är väldigt nöjd med dagens träning. Nu ska jag träna mycket på att bli lite mer ineffektiv i min ridning, även om det kanske kan kännas lite konstigt. Jag ska bara tänka på det som vi gjorde idag, för att sedan bygga upp det bit för bit. Känslan som jag fick ska jag ta med mig, för det kändes verkligen som att allting bara flöt på bra!


Så här såg Miro ut idag. :)

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback