KM 2012

Publicerat av Jennie Börs den 13 Juni 2012 kl. 21:42 i Allt & inget
I helgen går KM av stapeln på Säterbygdens Ridklubb. Lördagen fylls med hoppning och iår tänker jag faktiskt hålla mig utanför banan, förhoppningsvis med kameran i högsta hugg. Jag tycker att det är så mycket roligare att fota klubbtävlingarn när man känner de som deltar, än att fota lokala ponnyhoppningar. Ska det fotas andra tävlingar, då får det gärna vara regionalt och uppåt.

Under söndagen är det dressyren, vilken jag givetvis ska vara med på. Är så glad att det inte var något allvarligt med Miro eftersom det ger mig möjlighet till att starta med honom. Vi rider LA:1, för det första har jag inget val eftersom jag ridit klassen på 55% och för det andra behöver vi rutinen. Jag och Jumanji ska göra vår lilla tävlingsdebut, så vi rider en LC:1. Det ska bli spännande att se vad vi har att åstadkomma på dressyrbanan, framtiden får utvisa. Jag får bara starta själva KM-klassen med en ponny och då valde jag givetvis att rida Miro i den, sedan rider jag Jumanji i CR.

Det hade varit roligt att starta en klubbponny, men jag är kluven. Hade Miro inte varit fräsch hade jag nog tagit Helios, om det hade känts rätt eller fel vet jag dock inte. Jag och Zanzibar har våra två segrar i bagaget och en röst i mitt bakhuvud säger att jag ska lämna det där, ska jag rida in på en KM-bana på lektionsponny ska jag rida min ängel. Vilket idag är totalt omöjligt, saknar dig så otroligt mycket älskling.


Vad är då årets mål? Med Miro satsar jag för att gå in och göra en så bra LA:1 som möjligt, försöka rätta till de missar vi hade förra gången och ha dem i åtanke. En planerad ritt med bra känsla, sedan får vi se hur långt det räcker. Målet med Jumanji är att försöka nå 50% i alla fall, noggrann ridning och ta igenom honom så mycket som det går inne på banan. Vet ju inte riktigt hur han reagerar på banan, bortsett från att han lätt blir spänd och lite "ofokuserad". Blir kanske lite skolridning där inne, han är ju trots allt inte startad jättemycket.

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback