KM: 16-17 juni 2012

Publicerat av Jennie Börs den 17 Juni 2012 kl. 22:06 i Tävling
Nu är KM över för iår, en helg med både framgång och motgång. Tänkte dra en liten snabbresumé med Johannas resultat så får ni läsa mer ingående på hennes egen blogg, medan mina blir lite mer detaljerade.

Hoppning

90cm (LC)
Johanna och Jumanji blev tyvärr uteslutna på femte hindret på grund av tre olydnader. Nya tag och komma igen till nästa gång!

Johanna och Helios blev däremot klubbmästare för lektionsponny, stort grattis!

Dressyr

Jumanji LC:1
Framridning: Jumanji kändes väldigt med på noterna redan från början idag, visst behövde han sin lilla startstäcka med hostningar i traven men efter det började han jobba på en gång. Jobbade från start med vänstertygeln under ordentlig uppsikt och sedan jobbade vi på i traven med lite volter och bogen in/öppna. Övergick till lite galopparbete där vi fokuserade på kontakten med bettet, både genom jobb på fyrkanten och på volt.

Började sedan arbeta honom nedsutter i traven, lite serpentiner med övergångar och 15m volter. Provade någta diagonaler och mellantraver också. Jobbade sedan ytterligare lite till i galoppen, på samma saker som i uppvärmningen. Jag är väldigt nöjd med framridningen måste jag säga, inget stret eller "bråk" från Jumanjis sida. Jumanji kändes dessutom fin och jobbade på riktigt bra!

På banan: Innan startsignal hann jag med både lägga lite åttvolter vid domaren och känna lite på galoppen i vänster varv. Själva programmet gick ganska prickfritt, Jumanji gjorde det jag bad honom om. De brister som finns är att han blir lite ostadig i formen, speciellt de gånger jag påminner honom om att bjuda till lite extra.

Det slutade på 55,19% och det är jag nöjd med! Det är en hel del 6or och sedan kommer det någon 5a och sedan 4or när han tar sig ut formen lite väl mycket. Vi uppfyllde alla våra mål för dagen och fick dessutom en CR-rosett!

Miro LA:1
Framridning: Framridningen kändes inte så bra faktiskt. Det var motstånd hit och dit, både på framåtbjudningen och sedan körde han ut bogarna lite här och var. Fick till det bra lite till och från i alla fall, men sedan brast det igen. Galoppen kändes helt klart bäst om jag får säga det själv. Fattningarna från skritt tog han ganska bra, var vid ett tillfälle han försökte backa. Han hann dock bara ett steg innan jag fick fram honom igen. Miro kändes lite småorolig och jag tror att min ridning blev lite småstressad till och från.

På banan: Åttvolter vid domaren innan startsignal. Travprogrammet gick hyffsat bra, första mellantraven fick jag lite väl bra gensvar dår jag blev lite ivrig iväg. Ryggningen backade han av lite i, men annars var det helt okej. I skritten slutet av skrittdiagonalen tänkte han börja backa och sedan fattade han galopp när jag bad honom, kanske inte världens mest graciösa fattning dock. Volten var bra och halvt igenom blev helt okej, dock blev det ett snabbt avbrott med fel galopp efter. Föröskte rätta till dock utan framgång. Nästa fattning var okej och det var även volten, men halvt igenom blev lite konstigt. Miro körde ut bogen och den blev liksom riktad åt fel håll. Vi tappade sedan galoppen helt. Det blev massor av motstånd och flera fattningar innan fattningspunkten i programmet. Han fattar för minsta lilla signal eftersom han såväl vet att det ska vara galopp.

Jag vill inte direkt påstå att det var en bra ritt. Vi var inte riktigt tillsammans idag, utan vi jobabde mer på lite varsitt håll kan man säga. Travprogrammet var väl helt okej egentligen, 6or och 7or + enstaka 5a. Galoppen ställer dock till det för oss, visst har vi 5or och 6or men vi tappade en hel del på den förvända galoppen eftersom vi bara fick 2or där (det är koeff). Det slutade på 51,05%, ett steg tillbaka helt enkelt.

Det som Christina skrev i slutkommentaren stämmer dessutom ganska bra, att jag blir lite för överambitiös i min ridning ibland, jag vill så mycket mer än vad jag får till inne på banan. Pernilla sa dessutom precis samma sak efteråt. Jag vill att allting ska fungera inne på banan som det gör hemma eller på träning, och ibland behöver jag nog sånna här ritter för att komma ihåg det till nästa tävling!

Johanna och Miro red ihop hela 61,11% i LC:1, riktigt duktiga! Det syns verkligen att Miro börjat kunna slappna av på banan! Hon och Jumanji red ihop 53,33%, ni får läsa mer ingående på hennes egen blogg.

Bilder kommer, men jag orkar verkligen inte ta tag i det just nu!!

Kommentarer
Kommentar av: Emma

Jumanji verkar absolut inte som en lätt ponny. Tycker att ni båda gjort bra ifrån er, om man tittar på vad som står på bloggen, och vilken uppfattning jag har fått om Jumanji. :)

2012-06-17 @ 22:13:46
Blogg: http://thelittlemupp.wordpress.com
Kommentar av: Emma

Sv: Ser verkligen fram emot att följa utvecklingen av honom! :)

2012-06-17 @ 22:19:53
Blogg: http://thelittlemupp.wordpress.com
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback