Jumanji - 8 juni 2012

Publicerat av Jennie Börs den 08 Juni 2012 kl. 21:14 i Ridpass - Jumanji
Idag blev det ridning på Jumanji och det är väldigt ovan kan jag säga. Jag har blivit så bortskämd eftersom Miro alltid är mjuk och fin, känslig och tar lika mycket stöd i båda tyglarna redan från början, men ack så nyttigt det är att rida hästar som inte är så. Började med att jobba på ett fyrkantspår en bit innanför staketet där den fanns, jobbade med att få honom rak och ta stöd i båda tyglarna. Gjodre det i båda vraven samt alla gångarter innan vi skrittade lite.

Red sedan lite serpentiner och övergångar, det gick ganska bra. Han blir lite stark i övergångarna, men det blev bättre och bättre i alla fall. Gjorde de ganska snabbt, max 2-3 skrittsteg fungerade bäst då han fick tänka och bli lite kvick i sig själv. Avslutade sedan med att ta lite galopp i båda varven, varvat med stora 20m volter och runt på fyrkanten. Tillslut kändes det ganska bra i alla fall, det har funnits bättre gånger men ridpasset dög.

Jumanji har idag även visat att han har lite humör och det roliga är att han gjorde precis som Evita gjorde, släktdrag? Enda skillnaden är att de gör det åt olika håll, men det beror nog på att Evita bet sig fast i vänstertygeln och Jumanji i höger. Men annars var det lika, dra upp huvudet, lägga huvudet på sned och bak med det örat, samtidigt som det andra pekar framåt. Bara för sött! Han höll även på att lägga tungan över bettet en gång, vet inte riktigt varför, men tror att det vid båda tillfällerna blev lite extra jobbigt då jag pressade vänsterbak lite extra mycket.


Det absolut mysigaste med bästa J!

Kommentarer
Mitt namn är:
Kom ihåg mig

Min e-postadress: (publiceras ej)

Min blogg:

Kommentar:

Trackback